Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαρέβα οδηγεί σε αυτογκόλ τη ΝΔ: Έστειλε εξώδικα σε δύο υπουργούς

Η Μαρέβα οδηγεί σε αυτογκόλ τη ΝΔ: Έστειλε εξώδικα σε δύο υπουργούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία πρωτοφανή αν όχι αν μη τι άλλο απίστευτη κίνηση προχώρησε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία σε δύο υπουργούς, τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νίκο Παππά καθώς και στους διευθυντές των εφημερίδων Documento, Εφημερίδα των Συντακτών καθώς και Δημοκρατία, Κώστα Βαξεβάνη, Νικόλα Βουλέλη και τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη.

Με τον τρόπο αυτό η Μαρέβα Μητσοτάκη “σηκώνει” από μόνη της ένα θέμα, το οποίο η ΝΔ επιχείρησε να υποβαθμίσει τόσο στη Βουλή όσο και με σημερινές δηλώσεις της κας Σπυράκη, ενώ προκαλεί εντύπωση το σκεπτικό του, δεδομένου ότι διαμαρτύρεται για τη σχέση της με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Endeavor, του οποίου είναι ιδρυτής και Αντιπρόεδρος στην Ελλάδα και στον οποίο χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε ότι μετέχει (στο παράρτημα της Σαουδικής Αραβίας) και ο Τζον Σφακιανάκης.

Πρόκειται για το πρόσωπο που ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε στη Βουλή πως ήταν η “πηγή” της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ριάντ, και τις θέσεις του οποίου εν είδει “σαουδαράβων αξιωματούχων” υιοθέτησε η ΝΔ στην υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Μητσοτάκη, αφού παραθέτει την πολυσχιδή επιχειρηματική της δραστηριότητα και τις φιλοεπενδυτικές και ενισχυτικές προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δράσεις της Endeavor παγκοσμίως, κατηγορεί τους υπουργούς για δυσφήμηση, υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει τον κ. Σφακιανάκη, την ώρα που ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατονόμασε τον Τζον Σφακιανάκη ως πραγματικό μεσάζοντα στην υπόθεση της πώληςσης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Το θέμα ωστόσο είναι πώς προκύπτει η συκοφαντία, δεδομένου ότι αυτό που έχει αναφερθεί από χθες είναι η συνύπαρξη και των δύο στις τάξεις του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, όπερ επιβεβαιώνεται από την ίδια την ιστοσελίδα της Endeavor και πέραν τούτου ουδέν. Κανένα σχόλιο, απλά το ερώτημα εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο, το οποίο ήδη είχε απαντηθεί από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη με τη χαρακτηριστική φράση “η κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη”.

Τι αναφέρει στο εξώδικό της η κα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

«Σε όλη µου τη ζωή πορεύοµαι µε αξιοπρέπεια, στηριζόµενη στη δουλειά µου, στις δεξιότητες µου, στις αρχές µου και στις επιστηµονικές γνώσεις που απέκτησα, µέσα από µια ανεξάρτητη και αυτόφωτη πορεία. Είναι πασίγνωστο και τιµά το βιογραφικό µου (σε αντίθεση µε τα λευκά βιογραφικά πολλών συκοφαντών µου) ότι µετέχω σε ένα διεθνή µη κερδοσκοπικό οργανισµό την Endeavor, η όποια έχει παρουσία – ενδεικτικά- στην Ισπανία, στην Βραζιλία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φραντζίσκο, στο Ντιτρόιτ , στην Ελλάδα µας και αλλού.

Σκοπός της Endeavor είναι να προσφέρει διεθνώς στήριξη σε επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς τοµείς α) Πρόσβαση σε αγορές, δυνατότητα δανειοδοτήσεων β) επενδύσεις γ) Στρατηγική καθοδήγηση για θέµατα οικονοµικής διαχείρισης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναµικού και επικοινωνίας. Στο δίκτυο της Endeavor στην Ελλάδα συµµετέχουν εταιρείες που απασχολούν άµεσα ή έµµεσα 12.000 εργαζόµενους.

Στην Endeavor δρουν και συµβάλλουν στην ανάπτυξη 1.000 επιλεγµένοι επιχειρηµατίες και 3.000 στρατηγικοί συνεργάτες. Αναφορικά µε τον κ. Σφακιανάκη, σας δηλώνω µε την παρούσα, ότι ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί µαζί του. Άλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συµµετέχουν σε αυτή την διεθνή οντότητα.

Είναι βιασµός και κακοποίηση της αλήθειας -για µία ακόµη φορά- η διάδοση από τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δηµήτρη Τζανακόπουλο, τις εφηµερίδες Δηµοκρατία και Εφηµερίδα των Συντακτών και τον κ. Κώστα Βαξεβάνη ότι γνωρίζω τον επιχειρηµατία Τζον Σφακιανάκη.

Τελικά ο κρουνός των στοχευµένων ψευδών εναντίον µου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσηµη κυβερνητική πολιτική.

Θα διαφωνούσα δηµόσια µε τον σύζυγο µου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρµοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όµως -ποτέ – να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είµαστε όλοι ίδιοι.

Κατόπιν των ανωτέρω και µε τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώµατός µου σας προσκαλώ να ανακαλέσετε ρητά τη βαρύτατη σε βάρος µου προσβολή και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως σας την εξέθεσα ανωτέρω».

Τι ανέφεραν Μαξίμου και Τζανακόπουλος για τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Λίγα μόλις λεπτά μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την οποία ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμιζε πως ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά κατέληξε από κατήγορος… κατηγορούμενος, το Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε σε αμείλικτα ερωτήματα προς την ηγεσία της ΝΔ.

Αφού πρώτα ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα απαντήσεις σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, κυβερνητικές πηγές επανήλθαν κάνοντας αποτίμηση της χθεσινής συζήτησης και παραθέτοντας τα ερωτήματα, στα οποία οφείλει να απαντήσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέρρευσε με πάταγο η ενορχηστρωμένη σκευωρία της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Βασικός στόχος της ΝΔ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ήταν να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου στην προσπάθειά της να αλλάξει τη συζήτηση από τα πραγματικά σκάνδαλα (Paradise Papers, Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.)

«Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης πήγε χθες για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, γιατί:

1) Αποδείχθηκε ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας, Β. Παπαδόπουλος, ήταν ο επίσημα πληρεξούσιος από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας να υπογράψει εκ μέρους της μία διακρατική συμφωνία (G2G) και όχι εμπορική συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

2) Αποδείχθηκε ότι η ελληνική πλευρά υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον επίσημα πληρεξούσιο της Σαουδικής Αραβίας. Διακρατική συμφωνία σημαίνει ότι τα χρήματα καταβάλλονται από κρατικό λογαριασμό σε κρατικό λογαριασμό, άρα δεν υπάρχει μεσολάβηση ή προμήθεια τρίτων.

3) Αποδείχθηκε ότι ο επίσημα πληρεξούσιος από τη Σαουδική Αραβία να την εκπροσωπήσει στη διαπραγμάτευση με τις ελληνικές Αρχές, δεν ήταν παλιός γνώριμος του κ. Τσίπρα, αλλά της οικογένειας Μητσοτάκη. Είχε ταξιδέψει στη Μόσχα το 1991, καθώς ήταν στην επίσημη επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον τότε Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε επίσημο ταξίδι στη Ρωσία. Αμέσως μετά εισέπραξε 67 εκατ. δολάρια, και όχι δραχμές όπως ακούστηκε, από την τότε ελληνική κυβέρνηση για εξαγωγές από την Ελλάδα στη Ρωσία. Φανταστείτε τι θα γινόταν, εάν ο κ. Παπαδόπουλος συνόδευε τον σημερινό Πρωθυπουργό σε ταξίδι και είχε εισπράξει έστω και ένα ευρώ από τη σημερινή κυβέρνηση.

4) Η μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς όμως ήταν, πως όλη η επιχειρηματολογία της ΝΔ που είχε στηθεί πάνω στις ανησυχίες της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ, ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί αυθεντικά τη Σαουδική Αραβία, κατέρρευσε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν μετέφερε την επίσημη θέση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά τη θέση ενός Έλληνα επίδοξου ενδιάμεσου, του John Sfakianakis, ο οποίος επιθυμούσε να αναλάβει ως μεσάζοντας στη διαπραγμάτευση με τη ελληνική πλευρά.

Μετά λοιπόν από την παταγώδη κατάρρευση της σκευωρίας, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει άμεσα:

Τελικά γιατί η ΝΔ έκανε όλη αυτή τη φασαρία; Ποιο ήταν το βασικό της επιχείρημα; Ότι υπήρξε σκάνδαλο μίζας σε μία διακρατική συμφωνία ή ότι τελικά η συμφωνία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί; Ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία μίλησε για σκάνδαλο μίζας. Στη δευτερολογία του όμως αναρωτήθηκε «που είναι τα λεφτά». Μα αφού δεν υπάρχουν λεφτά πώς υπάρχει σκάνδαλο;

Επίσης, άξιο διερεύνησης είναι το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Λοβέρδος είχαν πρόσβαση, αποσπασματική και επιλεκτική όπως φάνηκε, σε επίσημα απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα. Πώς αλήθεια την εξασφάλισαν αυτή;

Το βασικό ερώτημα όμως που έχει μείνει αναπάντητο από τη χθεσινή συζήτηση είναι το εξής: Ποια είναι η σχέση του επίδοξου μεσάζοντα, κ. Σφακιανάκη, που στο όνομα των δικών του πιέσεων έγινε όλη αυτή η φασαρία, με τη ΝΔ και ειδικότερα με τον αρχηγό της και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του;

Θα απαντήσει αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης ή για να αλλάξει πάλι ατζέντα θα σκαρφιστεί κάποια άλλη σκευωρία;» καταλήγουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...