Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη “νέα εποχή” εγκαινίασε ο Τσίπρας – Τα μηνύματα για το τέλος του μνημονίου

Τη “νέα εποχή” εγκαινίασε ο Τσίπρας – Τα μηνύματα για το τέλος του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα για γοργό βηματισμό και φυγή προς τα εμπρός, στην έξοδο από το μνημόνιο και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα εξέπεμψε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να αφήσει πίσω τις “παραφωνίες” που έχουν προκαλέσει ενόχληση στο Μαξίμου και δίνουν δικαίωμα στους αναρίθμητους… καλοθελητές να διαστρεβλώνουν την ατζέντα, όπως η νομοθετική ρύθμιση για την απεργία και οι αλλεπάλληλες ψευδείς ειδήσεις για τους πλειστηριασμούς και την πρώτη κατοικία.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στα διαρκώς βελτιούμενα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το 2018 “έτος καμπής”, προαναγγέλλοντας θετικές εξελίξεις για την οικονομία και τη φορολογία με την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή στενωπό τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Βασική μας επιδίωξη είναι να περάσουν τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης στην κοινωνία, με τη μορφή καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και ισχυρών δομών κοινωνικής προστασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός χωρίς να παραλείψει να προαναγγείλλει εκ νέου μείωση των φορολογικών συντελεστών με την επιστροφή στην κανονικότητα, διότι «οι συνθήκες που οδήγησαν στην υπερφορολόγηση ήταν έκτακτες, όχι μόνιμες».

“Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια και μια ολόκληρη ιστορική εποχή” σημείωσε χαρακτηριστικά, στρώνοντας έτι περαιτέρω το έδαφος για την μεταμνημονιακή εποχή και το νέο κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο όσο συνεχίζονται οι θετικές ειδήσεις στην οικονομία και η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, όπως επαναβεβαιώθηκε από τη χθεσινή πρωτοφανή υποχώηρηση των αποδόσεων του δεκαετούς ομολόγου σε επίπεδα προ κρίσης, θα εντείνεται όλο και περισσότερο.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε εμμέσως και σε όσους αμφισβήτησαν (από το βήμα του συνεδρίου) την ουσιαστική προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και τη σταθερή αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. «Μετά τον Αύγουστο του ΄18 δεν θα έχουμε προαπαιτούμενα για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν θα σταματήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θα προχωρήσουμε στο δικό μας σχέδιο βαθιών τομών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία», ήταν η διαβεβαίωση. Συνοδευόμενη από τη δέσμευση ότι «η μάχη με τη γραφειοκρατία θα είναι καθημερινή».

Από το στόχαστρο του κ. Τσίπρα ωστόσο δεν διέφυγε ο επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς για το ελληνικό πρόγραμμα, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος με την αποστροφή του για την καθαρή έξοδο έδωσε πάτημα στην αντιπολίτευση να υποβαθμίσει την πορεία εξόδου από τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να τον κατονομάσει τον συνέκρινε με τον Πιερ Μοσκοβισί.«Θα υπογραμμίσω τα λόγια που δημόσια είπε για την Ελλάδα ο καθ ύλην αρμόδιος από τη πλευρά της Κομισιόν, που όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι κάποιος ασήμαντος τεχνοκράτης που υπερεκτίμησε το μπόι του και πήρε τα μικρόφωνα των συνεδρίων, αλλά ο ίδιος ο Επίτροπος Οικονομικών, ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο οποίος έκανε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα είναι, από τον Αύγουστο του ’18, ένα κανονικό μέλος της ευρωζώνης, με επιτήρηση μεν στην εποχή μετά το πρόγραμμα, όπως συνέβη με τη Πορτογαλία την Ιρλανδία, τη Κύπρο, αλλά χωρίς άλλα προγράμματα».

Ιδιαίτερη μνεία με καυστικό τρόπο έκανε για την πολεμική της ΝΔ και συγκεκριμένων εκδοτικών συγκροτημάτων, κάνοντας λόγο για “προσπάθεια εθνικής υπονόμευσης”. «Η αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα όχι μόνο επιμένει στην άρνηση και τη καταστροφολογία, αλλά ακόμα και στην συκοφάντηση, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από τη κρίση», τόνισε.

Υπενθυμίζοντας δε, ότι κατά την δεύτερη αξιολόγηση η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για τις καθυστερήσεις, ενώ για το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης την κατηγορεί ότι «τα έδωσε όλα άρον άρον», ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν μπορείς να τους πιάσεις γενικά. Εχουν στρατηγικό αδιέξοδο και επιδιώκουν την αποκατάσταση, με κάθε μέσο, ενός φθαρμένου και διεφθαρμένου καθεστώτος που μας οδήγησε στην κρίση».

Στην Κέρκυρα για το 7ο Περιφερειακό

Στην Κέρκυρα μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Τον λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά».

Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο.

Στις 19:30 θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...