Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταπέλτης ο Κοντονής για “πόθεν έσχες” διακαστικών και καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης

Καταπέλτης ο Κοντονής για “πόθεν έσχες” διακαστικών και καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταπέλτης ο Κοντονής για “πόθεν έσχες” διακαστικών και καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης κατά την ομιλία του στη 33η τακτική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι πρόβλημα το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του “πόθεν έσχες”, ενώ νωρίτερα ο υπουργός έκανε λόγο για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, υπονοώντας την καθυστέρηση της έκδοσης του βουλεύματος με εμπλεκόμενο τον Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, σήκωσε τους τόνους και κατήγγειλε από το βήμα της συνέλευσης τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Ωστόσο ανέφερε ότι “δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη”.

Αντιπαράθεση υπήρξε και με τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Δημήτρη Ασπρογέρακα, όταν ο υπουργός έκανε λόγο για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, υπονοώντας την καθυστέρηση της έκδοσης του βουλεύματος με εμπλεκόμενο τον Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ο κ. Ασπρογέρακας ισχυρίστηκε ότι «Δεν υπήρξε πρόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων. Φέρτε μας ένα νόμο και θα καταθέσουμε αυτά που πρέπει. Οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί θα καταθέσουν όλα όσα πρέπει ενσυνειδήτως…Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από δικαστή να προχωρήσει γρήγορα στην έκδοση βουλεύματος, πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο και να αξιολογήσει όλα τα πραγματικά περιστατικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε και μειοψηφία. Υπήρξε και η άλλη άποψη».

Παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Αυτό που ισχύει για όλους πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τους δικαστικούς. Δεν είπε η κυβέρνηση ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς θέλησαν να κρύψουν παράνομα προϊόντα. Αυτό είναι ερμηνεία. Δεν κάναμε δίκη προθέσεων, ούτε είπαμε ότι υπάρχουν επίορκοι δικαστές. Αυτά είναι μακριά από την κυβέρνηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε αντί 8,1 εκατ. τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας»

Frankfurter Rundschau: Θα εκδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία πρώην συνεργάτη του Ερντογάν;

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας μόνο με τις ψήφους της ΝΔ – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...