Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια προσέβαλλαν βαρύτατα την τιμή της Ελλάδας στο παρελθόν – Οι «κόκκινες γραμμές» είναι η τιμή μας

Τα Σκόπια προσέβαλλαν βαρύτατα την τιμή της Ελλάδας στο παρελθόν – Οι «κόκκινες γραμμές» είναι η τιμή μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Μάθιου Νίμιτς, Σκόπια,

Οι συνομιλίες για το Όνομα θα είναι σε «στενό χρονικό πλαίσιο», μετέδωσε ο σκοπιανός αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός σταθμός ALFA TV.

Θα θυμίζει, συνεχίζει το σκοπιανό κανάλι, την εντατική διαδικασία πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, όταν ο Μάθιου Νίμιτς είχε συνεχείς συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών.

Το στενό χρονικό πλαίσιο, αναφέρει ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός, καθορίζεται από τρεις παράγοντες: πρώτον, τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, δεύτερον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου και, τρίτον, τις εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς σταδιακά ξεκινούν οι προετοιμασίες της εκλογικής εκστρατείας των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Η σκοπιανή κυβέρνηση δίνει σε όλους ό,τι ζητήσουν

Ο σταθμός επικρίνει την κυβέρνηση Ζάεφ ότι ανέβασε στα ύψη τις προσδοκίες για επίτευξη λύσης μέσω της πολιτικής των υποχωρήσεων, «σύμφωνα με την οποία όλοι γύρω από εμάς παίρνουν αυτό που θέλουν».

Ο ίδιος σταθμός «λησμονεί» ότι όλοι γύρω τους ζητάνε ό,τι το κρατίδιο τούς έκλεψε και σφετερίστηκε για να συγκροτήσει τη «μακεδονική» του ταυτότητα.

Θρασύτατοι κλέφτες και σφετεριστές

Είναι πρωτοφανές στην ιστορία, τουλάχιστον εμείς ως TRIBUNE δεν γνωρίζουμε ιστορικό προηγούμενο, που ένα πολυεθνικό μόρφωμα όχι απλώς σφετερίζεται την ιστορία των γειτόνων του αλλά και ισχυρίζεται ότι είναι ο νόμιμος κάτοχος και κληρονόμων των κλεμμένων.

Οι Σκοπιανοί, άνθρωποι Βουλγαρόφωνοι και Αλβανόφωνοι κυρίως, με μικρότερες μειονότητες Ελληνοβλάχων, Σέρβων, Ρομά και Τούρκων, παριστάνουν τους γνήσιους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δήθεν αυτοί οι Βουλγαρόφωνοι είναι οι γνήσιοι Μακεδόνες, ισχυριζόμενοι παράλληλα ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.

Εννοείται ότι όλα τα ζητήματα θα είχαν διορθωθεί εάν οι Βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοί είχαν δηλώσει εξαρχής Έλληνες σλαβόφωνοι, δηλαδή Έλληνες που εξισλαβίστηκαν γλωσσικά σε κάποια στιγμή της ιστορίας.

Οι Σκοπιανοί όμως ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι Βούλγαροι, ούτε Έλληνες, αλλά «Μακεδόνες» και μάλιστα απόγονοι των αρχαίων και μάλιστα οι μοναδικοί γνήσιοι «Μακεδόνες».

Αυτά είναι πράγματα εξωφρενικά, διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι Μακεδόνες ήταν αρχαίο ελληνικό δωρικό φύλο, μιλούσαν ελληνικά, συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι βασιλείς τους κατάγονταν από το Άργος της Πελοποννήσου.

Ο σφετερισμός της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς κάνει κάθε Έλληνα να αγανακτά και η αλήθεια είναι ότι η πλειονότητα των Ελλήνων με μεγάλη ανακούφιση θα τους έβλεπε να χάνονται από τον χάρτη, ώστε να μην ακούσει ποτέ και τίποτα ξανά για αυτούς.

Όμως είναι ο Νίκος Κοτζιάς που σωστά «διαβλέπει» ότι η ύπαρξη αυτού του κρατιδίου είναι προς τα συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, διότι στέκεται ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη Αλβανία και σε μια μεγαλύτερη Βουλγαρία, πράγμα που προφανώς και μας εξυπηρετεί, όμως το στοίχημα είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Όνομα που θα τηρηθεί από την πλευρά των Σκοπιανών και δεν θα νομιμοποιήσει τους ανιστόρητους σφετερισμούς τους εις βάρος της αλήθειας και της τιμής της Ελλάδας.

Διότι είναι η τιμή της Ελλάδας εκείνη που πρέπει να διαφυλαχτεί, διότι με αυτή θα πορεύονται και οι επόμενες γενιές. Δυστυχώς το ζήτημα των Σκοπίων, όπως οι Σκοπιανοί τα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αφορά την τιμή ολόκληρου του ελληνικού έθνους που έχει προσβληθεί βαρύτατα από κλέφτες, απατεώνες, ψεύτες και σφετεριστές.

Η Αθήνα έχει σκληρές κόκκινες γραμμές

Ο σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός ALFA TV προσθέτει, στο ίδιο ρεπορτάζ που αναφερθήκαμε στην αρχή του κειμένου μας, ότι σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος θα αποτελέσουν και πάλι «ένα μεγάλο αίνιγμα χωρίς σίγουρη θετική κατάληξη», εξαιτίας «των σκληρών κόκκινων γραμμών της Αθήνας», αλλά και «επειδή αν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρει γρήγορο τρόπο να μειώσει το προβάδισμα της αντιπολιτευόμενης Νέας Δημοκρατίας, θα προκηρύξει αμέσως πρόωρες εκλογές, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις και το όλο σχέδιο των Σκοπίων και των εταίρων μας να πέσει στο κενό».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ALFA TV, ανεπίσημες πληροφορίες από τα Σκόπια και την Αθήνα αναφέρουν ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαπραγματευτικής διαδικασίας μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ώστε να ακολουθήσει μία εκστρατεία προκειμένου η κοινή γνώμη στις δύο χώρες να πειστεί ότι η λύση που συμφωνήθηκε είναι καλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...