Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπανάτσιου: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ άλλαξαν τα φώτα στη μεσαία τάξη για να ευνοήσουν τα μεγάλα εισοδήματα

Παπανάτσιου: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ άλλαξαν τα φώτα στη μεσαία τάξη για να ευνοήσουν τα μεγάλα εισοδήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για καταστροφολογία και τονίζοντας ότι με τις αδιέξοδες πολιτικές τους, προκάλεσαν την κρίση του 2009 και με την ύφεση που προκάλεσαν διέλυσαν τη μεσαία τάξη.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι με την επιτυχή διαπραγμάτευση που έκανε, κατάφερε να εφαρμόσει ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή σε σχέση με αυτά που είχαν δεχτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Η φορολογία σε συνδυασμό με τη φοροδιαφυγή ήταν τα εργαλεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μειώσατε τη φορολογία στα μεγάλα στρώματα και την αυξήσατε στα χαμηλότερα.

Αλλάξατε τα φώτα στη μεσαία τάξη για να ευνοήσετε τα μεγάλα εισοδήματα. Ρίξατε μονόπλευρα τα βάρη ακόμα και σε αυτούς που άκουγαν ανάπτυξη και έβλεπαν ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

«Εμείς βάλαμε φρένο στην εξαθλίωση και στρώσαμε την οικονομία» είπε, ενώ τόνισε ότι «το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει μικρότερους φόρους».

«Επειδή τα σενάρια της καταστροφολογίας και της αριστερής παρένθεσης καταρρίφθηκαν, τώρα ανακαλύψατε την υπερφορολόγηση», επισήμανε η υφυπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι με το αφήγημα της υπερφορολόγησης τα δύο κόμματα επιχειρούν να αμνηστεύσουν αυτούς που δεν πλήρωναν και φοροδιέφευγαν.

«Εμείς έχουμε ήδη σημαντική επιτυχία στον αγώνα της φοροδιαφυγής και αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Παραπλανητικά η αντιπολίτευση εστιάζει στην υπερφορολόγηση. Η πολιτική μας όμως ήδη αποδίδει. Έχουμε θεαματική βελτίωση στην απόδοση του ΦΠΑ. Τα έσοδα έφτασαν στα 11,3 δισ. ευρώ από περίπου 9 δισ. που ήταν το 2015», σημείωσε.

Η κ. Παπανάτσιου μίλησε ακόμα για τελευταία ευκαιρία που δόθηκε με τη ρύθμιση για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθούν φόροι ύψους 711 εκατ. ευρώ

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αναφερόμενη στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, υπογράμμισε ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση των εισπράξεων και πρόσθεσε ότι το 2016 μειώθηκαν κατά 35% σε σχέση με το 2014 και στον ίδιο ρυθμό θα κλείσει και το 2017.

«Παρά το σκληρό πόλεμο που αντιμετωπίζουμε, τελειώνει ο κύκλος των μνημονίων που κληρονομήσαμε. Εμείς διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά και δίκαια το δημόσιο χρήμα για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας. Με διαφάνεια, αναλαμβάνουμε το βάρος των δεσμεύσεων μας απέναντι στον ελληνικό λαό και θα ανταπεξέλθουμε», κατέληξε η κ. Παπανάτσιου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...