Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας: «Δειλή πράξη» η επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο της Πρεσβείας (βίντεο)

Πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας: «Δειλή πράξη» η επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο της Πρεσβείας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δειλή πράξη» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στην ίδια ανακοίνωση η πρεσβεία τονίζει ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας «από την ίδρυσή του προσπαθεί να διαφυλάξει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια καθώς και την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας που έχει γίνει πηγή ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι ελληνικές Αρχές «υποσχέθηκαν να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών» ενώ σημειώνει ότι προκλήθηκαν φθορές στα φυλάκια και την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου.

Η επίθεση των κρανοφόρων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με την αναρχική ομάδα στο κείμενό της να κάνει αναφορά και στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνική αρπαχτή» και υποκρισία όταν μετά από λίγες ημέρες ψήφισε υπέρ του εμπάργκο όπλων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Βασιλική Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα δηλώνει ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 6.00 n.μ. πραγματοποιήθηκε επίθεση στο κτήριο της Πρεσβείας, που βρίσκεται στην οδό Μαραθωνοδρόμων 71 Π. Ψυχικό, από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» αποτελούμενη από 6 άτομα.

Προκάλεσαν φθορές στα φυλάκια της Πρεσβείας εξωτερικά του κτηρίου και πέταξαν μπογιές που κατέστρεψαν την πρόσοψη.

Οι Ελληνικές Αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Πρεσβείας και των διπλωματών της και υποσχέθηκαν να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η Πρεσβεία εκφράζει τη λύπη της για αυτήν την δειλή πράξη ενάντια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο από την ίδρυσή του προσπαθεί να διαφυλάξει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια καθώς και την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας που έχει γίνει πηγή ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Πρεσβεία επανήλθε άμεσα στη λειτουργία της και οι διπλωμάτες, οι οικογένειές τους, καθώς και το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλείς.

Το βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...