Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται πια σε μία νέα εποχή – Μέτρα ανάπτυξης για τη Δυτική Αττική

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται πια σε μία νέα εποχή – Μέτρα ανάπτυξης για τη Δυτική Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αιχμή του δόρατος τα νέα διαρκώς βελτιούμενα δεδομένα από το μέτωπο της οικονομίας και με σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ για τα όσα είπαν και όσα… δεν είπαν στο συνέδριο του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε αναλυτικά το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής κατά την ομιλία του στο έκτακτο περιφερειακό συνέδριο στην Ελευσίνα, μετά τη φονική καταιγίδα του περασμένου μήνα.

“Η χώρα βρίσκεται πια σε μία νέα εποχή” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως “τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές γύρισαν στις τιμές του 2006, τότε που η κρίση δεν υπήρχε ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων. Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας είναι τεράστιο.Και όλοι προεξοφλούν όχι μόνο την έξοδο απο τα μνημόνια σε λίγους μήνες αλλά και τη διαρκή και σταθερή ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να διορθωθούν όλα τα λάθη και η κρατική απουσία από τη Δυτική Αττική επί σειρά δεκαετιών, προκειμένου οι κάτοικοι περιοχών όπως η Ελευσίνα, η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος “να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας πολίτες β’ κατηγορίας. Έχουμε το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας».

«Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος», υποστήριξε εισαγωγικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών. Το κρυφό σημείο της περιόδου της ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το μαλακό υπογάστριο της κρίσης», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Τσίπρα, «στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια.

Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά».

Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω

«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω στη φαυλότητα που μας οδήγησε στη κρίση», ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα.

Αλλά και σε αυτούς που, όπως είπε, τα χρόνια της ανάπτυξης λεηλάτησαν όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρες προς όφελος κάποιων λίγων που κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού.

«Γιατί έχουνε όνομα οι ένοχοι», κατέληξε.

«Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί ο Σαμαράς»

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά πρωτίστως, αλλά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δευτερευόντως, εξαπέλυσε από την Ελευσίνα ο πρωθυπουργός.

Σε μια παρενθετική αναφορά του, μίλησε για το «θράσος» κάποιων, φέρνοντας το παράδειγμα του «πρώην πρωθυπουργού», γιατί δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, «ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο».

Και διερωτήθηκε γιατί, αφού τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αλλάζει το κόμμα του εκ βάθρων.

Πράξεις, παραλείψεις και ευθύνες δεν θα μείνουν «ορφανές»

Μιλώντας για την τραγωδία της Μάνδρας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη ζητήσει από το αρμόδιο Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος να διεξάγουν την έρευνά τους και να θέσουν υπ’ όψιν της κυβέρνησης το πόρισμά τους.

«Και εκεί οι πράξεις, οι παραλήψεις και οι ευθύνες δε θα μείνουν ορφανές, να είσαστε σίγουροι», διαβεβαίωσε το ακροατήριο ο κ. Τσίπρας, που άκουσε με ικανοποίηση τη δέσμευση αυτή.

Οι περιβαλλοντικοί δείκτες είναι καλύτεροι από πριν

Μιλώντας για το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκάλεσε το «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, «σήμερα, δυόμιση μήνες μετά, και μετά από κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων», έχει καθαριστεί το οικοσύστημα με βάση ό,τι ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Επικαλούμενος δε, τις μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι περιβαλλοντικοί, χημικοί και βιολογικοί δείκτες «είναι καλύτεροι σε σχέση με πριν».

Με αφορμή μάλιστα την ανέλκυση του δεξαμενοπλοίου, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε τις διαδικασίες για την ανέλκυση των 28 ναυαγίων στο λιμάνι της Ελευσίνας και την απομάκρυνση των 19 σκαφών που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στις ακτές».

Αύριο αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά», ανακοίνωσε στους πολίτες της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, «αύριο αναρτάται το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση με στόχο την άμεση ψήφισή του», έκανε γνωστό ο κ. Τσίπρας.

Μοχλός για περισσότερες δράσεις η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Ελευσίνα 2021»

Ειδική μνεία στην «Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Ελευσίνα 2021» έκανε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του από την πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο θεσμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για περισσότερες δράσεις, για να πάρει περισσότερο «αέρα» η περιοχή.

Το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας αποδίδεται στους κατοίκους

Ένα από τα σημεία που έγιναν με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεκτά από τους πολίτες της Ελευσίνας, ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργού για απόδοση του παραλιακού μετώπου στον κόσμο. Το εμπορικό λιμάνι θα μετακινηθεί, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...