Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θέλει να “σκοτώσει” τον Καραμανλή – Ο ρόλος Αλαφούζου και Μαρινάκη

Ο Μητσοτάκης θέλει να “σκοτώσει” τον Καραμανλή – Ο ρόλος Αλαφούζου και Μαρινάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαλβίδα αποσυμπίεσης από τη νευρικότητα που φέρνει το νέο αδιέξοδο στα γαλάζια σενάρια αποσταθεροποίησης αναζητά το πολιτικό και παραπολιτικό σύστημα πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις επιθέσεις πλέον να μην περιορίζονται στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά να επεκτείνονται και σε αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε η επαναφορά σε νεκρό πολιτικό χρόνο του ζητήματος των ευθυνών της κυβέρνησης ΝΔ του Κώστα Καραμανλή για το δημόσιο χρέος, με αφορμή την απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Γιώργο Προβόπουλο, την οποία ο όμιλος Αλαφούζου (ΣΚΑΙ – Καθημερινή), που στηρίζει αναφανδόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θυμήθηκε 8 χρόνια μετά!

Οι υπόγειες επιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κατά πολλούς οφείλονται τόσο στη στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μία ενδεχόμενη πρόταση λύσης για το Σκοπιανό, εφόσον δικαιώνεται η γραμμή του Βουκουρεστίου, όσο και στο γενικότερο παιχνίδι εξουσίας και το εσωτερικό imperium της γαλάζιας παράταξης, αφού εκπεφρασμένος – εμμέσως πλην σαφώς – σκοπός της ηγεσίας είναι ενόψει των καλπών που θα στηθούν σε τουλάχιστον έναν χρόνο από σήμερα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Νέα Δημοκρατία και να έχουν εξοστρακιστεί οι “καραμανλικοί” από τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Άλλοι πάλι, συνδέουν τη σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή με τα σενάρια διάσπασης της ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό, όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού για τα Νέα, με αφορμή την ηχηρή παρέμβαση του καραμανλικού Θεσσαλονικάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα και των ζυμώσεων για τη δημιουργία ενός νέου δεξιού πατριωτικού κόμματος από τα σπλάχνα της ΝΔ με αφορμή το ονοματολογικό.

Παρά το γεγονός ότι το ρεπορτάζ της Καθημερινής έβαλε ευθέως κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αντέδρασε στο ρεπορτάζ του συγκροτήματος Αλαφούζου, επί της ουσίας “αδειάζοντας” τον κ. Καραμανλή και υιοθετώντας το αφήγημα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για τις ευθύνες που οδήγησαν στην οικονομική κρίση.

Μετά το κυριακάτικο ρεπορτάζ της Καθημερινής, την Τρίτη το Έθνος του συγκροτήματος Μάρη με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του έκανε εκτενή ανάλυση της υπόγειας συμμαχίας Αλαφούζου – Μητσοτάκη, τονίζοντας πως με αφορμή τη χαμένη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αμφότεροι επιχειρούν να “χτυπήσουν” τον Κώστα Καραμανλή για την κατάρρευση της οικονομίας και την είσοδο της χώρας στα μνημόνια.

Σε εμφανή αντίθεση με τη στάση που κράτησε πριν από δύο ημέρες στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής που στοχοποιούσε τον Κώστα Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Τρίτης εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση, εγκαλώντας το Έθνος για “προβοκατόρικο δημοσίευμα” και ονοματίζοντας τον εκδότη, Δημήτρη Μάρη, ως διαπλεκόμενο με την κυβέρνηση.

Σε μία άλλη ανάγνωση βέβαια, θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει πως η ΝΔ εξέδωσε την επίμαχη ανακοίνωση εναντίον μίας εφημερίδας που υποστήριξε τον Κώστα Καραμανλή στην επίθεση που δέχθηκε από το συγκρότημα του Γιάννη Αλαφούζου.

Η έμμεση επίθεση αυτή ωστόσο από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ στο καραμανλικό στρατόπεδο δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπολύεται, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογες επιθέσεις έχουν αποτυπωθεί σε ρεπορτάζ που φιλοξενούνται αποκλειστικά στα μέσα του Γιάννη Αλαφούζου (ΣΚΑΙ – Καθημερινή) και του Ευάγγελου Μαρινάκη (Παραπολιτικά, Ελευθερία του Τύπου και ΔΟΜ).

Το παράδοξο στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο ήταν πως ούτε λίγο ούτε πολύ το κόμμα του κ. Μητσοτάκη ομολόγησε πως “παλιά διαπλοκή” υπήρχε.

Την αβελτηρία αυτή δεν άφησε ανεκμετάλλευτη το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο με μία πολύ σκληρή ανακοίνωσή του ανέφερε πως “είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

«Το ομολογεί άλλωστε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδεχόμενη ότι »παλιά διαπλοκή« υπήρχε. Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Η σημερινή κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί, ούτε συνδιαλέγεται εν κρυπτώ”.

Και διόλου τυχαία το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση, επαναφέροντας ονομαστικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο νωρίτερα στην ενημέρωση πολιτικών συνακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε χαρακτηρίσει “υπόδικο επιχειρηματία”, σημειώνοντας πως “εάν, ωστόσο, η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης δεν αντέχουν καμία διαφορετική φωνή, έχοντας συνηθίσει όλα τα ΜΜΕ να παίζουν στο δικό τους το χαβά, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τον κουμπάρο τους και υπόδικο κο Μαρινάκη, που έχει ήδη αγοράσει περίπου επτά εφημερίδες να αγοράσει για χάρη τους άλλες τόσες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...