Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ράμα πουλάει τρέλα: Εγώ επιδείνωσα τις σχέσεις με την Ελλάδα; Εγώ κάνω ό,τι μπορώ να τις φτιάξω

Ο Ράμα πουλάει τρέλα: Εγώ επιδείνωσα τις σχέσεις με την Ελλάδα; Εγώ κάνω ό,τι μπορώ να τις φτιάξω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα,

Tη βούληση του ιδίου και της κυβέρνησής του να επιλύσουν όλα τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη γειτονική χώρα, μιλώντας στην επέτειο ίδρυσης της νεολαίας του κόμματός του, και αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα ο κ. Ράμα αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι υπήρξε υπαίτιος για την επιδείνωσή τους.

«Απεναντίας», είπε, «εμείς είμαστε πρωταγωνιστές ώστε να τις οδηγήσουμε στο μέλλον σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής κατανόησης και συνεργασίας» προσθέτοντας πως οι δύο χώρες βρίσκονται στο τραπέζι συνομιλιών «ως γείτονες που σέβονται την αρχή για να είναι ισότιμες».

«Για να έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ράμα, «θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα, και προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει νέους και άγνωστους μέχρι τώρα διαύλους διάλογου και κατανόησης με την ελληνική πλευρά».

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία ότι στο πλαίσιο της διευθέτησης των προβλημάτων θα αντιμετωπιστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος, «με διάλογο και κατανόηση αλλά σεβόμενοι το πλαίσιο της ιστορίας και της στρατηγικής μας».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πρόσφατη εξέλιξη στα Σκόπια όπου η εκεί Βουλή ψήφισε το νόμο αναγνώρισης ως επίσημης της αλβανικής γλώσσας, ο κ. Ράμα κάλεσε όλους τους Αλβανούς να νιώθουν περήφανοι για το γεγονός αυτό.

Σημείωσε ακόμη ότι η ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή των Σκοπίων είναι συνέπεια της πολιτικής των Τιράνων η οποία, όπως είπε, δημιούργησε «πραγματικές πεποιθήσεις ότι τα Τίρανα επιθυμούν στην πράξη τα Σκόπια να είναι μια ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα για την εξασφάλιση της ευημερίας και αρμονίας στους δύο λαούς που την απαρτίζουν».

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της Αλβανίας είναι σε τόσο ζητήματα «ανοιχτή» που καλά θα κάνει να συμμαζευτεί και να μην ξεχνάνε στιγμή πως όταν πετάνε τα F-16 στα σύνορα τρέχουν και κρύβονται στα υπόγεια των σπιτιών τους. Χωρίς να έχεις ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο Έντι Ράμα, εάν θέλει η Ελλάδα σε βλέπει σαν ίσο! Εάν θέλει…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...