Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανό: Οργισμένη αντίδραση Σαμαρά για Καραμανλή – Στη μέση ο Κυριάκος σε απόγνωση

Σκοπιανό: Οργισμένη αντίδραση Σαμαρά για Καραμανλή – Στη μέση ο Κυριάκος σε απόγνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κουτί της Πανδώρας και επίσημα άνοιξε στη ΝΔ η διάψευση του Κώστα Καραμανλή για το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της Ελευθερίας του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε συνεργάτες του «από πού βγαίνει πως εγώ είχα δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα;».

Η αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών για το τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 και την αποδοχή της πρότασης λύσης για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία» erga omnes, σε συνδυασμό με τις αιχμές Τζανακόπουλου και τις αποκαλύψεις για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, στις οποίες υπήρχε ρητά διατυπωμένη η αναφορά σε σύνθετη ονομασία erga omnes, αποτέλεσαν θρυαλλίδα εξελίξεων για το στρατόπεδο Καραμανλή, το οποίο προχώρησε στη διάψευση της «ύποπτης» διαρροής στην εφημερίδα του συγκροτήματος Μαρινάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο και την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη θέση της σύνθετης ονομασίας διολισθαίνει με ρυθμούς ελεύθερης πτώσης στη γραμμή Σαμαρά – Γεωργιάδη, απειλούμενος εκ δεξιών με το υπαρκτό σενάριο διάσπασης της ΝΔ με τη δημιουργία μίας ελληνικής «Λίγκας του Βορρά», με τις πιέσεις να αυξάνονται μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το antinews που αποτελεί εδώ και χρόνια τη «φωνή» του Αντώνη Σαμαρά στο διαδίκτυο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή.

Οι διαρκείς και επαναλαμβανόμενες αντιφάσεις της ΝΔ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό αναδεικνύουν τις εσωτερικές πιέσεις προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο άρθρο, με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στο Βουκουρέστι», το antinews κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι το 2008 στο Βουκουρέστι διαπραγματευόταν μία ονομασία που θα περιελάμβανε τον όρο «Μακεδονία», και με τον τρόπο αυτό «εγκλώβισε τη χώρα με τον όρο που αποδέχτηκε για την λύση του ονοματολογικού με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί να το εκμεταλλεύονται και να εγείρουν συνεχώς νέες αξιώσεις».

Αναφορικά με τις υποτιθέμενες δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή στην εφημερίδα «Ελευθερία» (τις οποίες συνεργάτες του διαψεύδουν ότι έκανε), και ειδικά την απορία «από πού βγαίνει πως εγώ είχα δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα;», το antinews σχολιάζει:

«Ενώ δηλαδή το 2008 είχε αποδεχτεί να περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία, αίφνης το ξέχασε και θυμήθηκε να φορέσει κι αυτός την στολή του “Μακεδονομάχου”. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι παρέστη στο συλλαλητήριο κι ο ανιψιός Καραμανλής συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Μας εγκλώβισε στο Βουκουρέστι και τώρα ποιεί την νήσσαν».

Ακολουθεί ένα εκτενές… λιβάνισμα του Αντώνη Σαμαρά.

«Το “Όχι” που είπε τότε ο Σαμαράς κρατάει ακόμα όρθια και Ελληνική την Μακεδονία και αυτή έπρεπε να είναι η επίσημη θέση της ΝΔ», και το άρθρο καταλήγει: «Το θέμα είναι τι θα κάνει η ΝΔ. Θα συνεχίσει να κινείται στα θολά νερά του Βουκουρεστίου ή θα τολμήσει να πει το “Όχι” που είπε ο Σαμαράς; Ο λαός έχει ήδη δικαιώσει την πατριωτική πολιτική του, η ηγεσία της παράταξης γιατί δεν το κάνει;».

Και νέο “χτύπημα” στον Καραμανλή

Παράλληλα, με νέο σημερινό του ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε» το σαμαρικό Μέσο εξαπολύει μύδρους για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στο Σκοπιανό, συνεχίζοντας ανοιχτά την παράδοση της πολιτικής καριέρας του Αντώνη Σαμαρά πάνω στο εθνικό ζήτημα, όπως αυτή ξεκίνησε το σκοτεινό 1992 με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το χαρακτηριστικό του άρθρου είναι ότι προσπαθεί να μεταθέσει όλες τις ευθύνες για την εκκρεμότητα με τα Σκόπια, στους χειρισμούς του τότε Πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι το 2008, ενώ ανοιχτά καταλήγει στο συμπέρασμα πως «πλέον είτε το θέλετε είτε όχι η μόνη «εθνική γραμμή» που διαθέτει η χώρα είναι αυτή του Σαμαρά», θέτοντας το δίλημμα στον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη «ή θα πει «Όχι» όπως ο Σαμαράς το 92’ ή θα χάσει την ευκαιρία να απαλλάξει την Ελλάδα από τους απάτριδες που την καταδυναστεύουν. Η ιστορία χτυπάει την πόρτα του Κυριάκου. Θα την ανοίξει;».

Το antinews επαναλαμβάνει πως ο Κώστας Καραμανλής «έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα με την «εθνική γραμμή» του Βουκουρεστίου», καλώντας τον να «βγει και να πει την αλήθεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...