Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Ολοταχώς για Προανακριτική – Όλα στο φως και όποιος αντέξει

Σκάνδαλο Novartis: Ολοταχώς για Προανακριτική – Όλα στο φως και όποιος αντέξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σκληρή παρτίδα σκάκι που πριν από κάθε κίνηση ο “παίχτης”, εν προκειμένω η κυβέρνηση, πρέπει να έχει προβλέψει τις επόμενες κινήσεις των αντιπάλων εξελίσσεται η διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis για την απονομή δικαιοσύνης και τη διερεύνιση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στην όζουσα υπόθεση και να μη μείνει καμία σκιά, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να τονίζουν πως αφενός δεν πρέπει να στηθούν λαϊκά δικαστήρια μέχρι να ξεκαθαρίσει δικαστικά το σκάνδαλο Novartis, αφετέρου να μην συρθεί η υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αποφύγει τη διαιώνιση της νοσηρής κατάστασης που θα ανακόψει τη θετική πορεία στην οικονομία και την έξοδο από το μνημόνιο και θα τροφοδοτεί διαρκώς τους εμπλεκόμενους και την αντιπολίτευση με το επιχείρημα για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Στη δεύτερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ τέθηκαν επί τάπητος όλες οι νομικές πτυχές της υπόθεσης, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει η ογκοδέστατη δικογραφία, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και “λευκός καπνός” δε βγήκε, πληροφορίες αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής, όπερ σημαίνει μετωπική επίθεση με όχημα τις συγκλονιστικές μαρτυρίες και τη δικογραφία μαμούθ, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου που κάνει το πολιτικό σύστημα να τρίζει συθέμελα.

Η προανακριτική θα αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών και πρωθυπουργών που φέρονται να πήραν μίζες από τη Novartis, με την τελική απόφαση πιθανότατα να ανακοινώνεται σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Το βασικό διακύβευμα πέραν των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων είναι κατά πόσο τυχόν αδικήματα είναι παραγεγραμένα, με νομικούς της κυβέρνησης να εξετάζουν τη δικογραφία και πληροφορίες να αναφέρουν πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό και δεν μπορεί κανείς να μιλά έτσι απλά για παραγραφή.

Σε αυτό το σημείο αναμένεται να δοθεί και σκληρή νομική μάχη…

Το στίγμα των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου πάντως αναμένεται να δώσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την ερχόμενη Δευτέρα, με την ομιλία του να εκλαμβάνεται από πολλούς ως το εναρκτήριο λάκτισμα σε μία υπόθεση που θα συγκλονίσει με τις αποκαλύψεις της το σύνολο του πολιτικού συστήματος, αλλά θα κρίνει εν πολλοίς σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη μέρα της κυβέρνησης…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...