Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος καταγγέλλει έγκλημα κατά θεσμών για το σκάνδαλο Novartis

Ο Βενιζέλος καταγγέλλει έγκλημα κατά θεσμών για το σκάνδαλο Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis.

Κατά την είσοδό του στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών «Με αφορμή το όνομα. Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χαίρεται γιατί «επιτέλους τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και, εφόσον χρειασθεί, στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων. Γιατί τώρα θα αποκαλυφθεί ότι, πράγματι, βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Επιπλέον ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μιλάω ακριβολογώντας. Και, σας παρακαλώ, να το κρατήσετε. Αυτό που έχει γίνει, μια επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση, την πολυφωνία και τον ορθό λόγο, και, αναφέρομαι πρωτίστως, σε αυτές τις αξίες που εγώ εκφράζω και με τις οποίες αγωνίζομαι, αλλά αναφέρομαι και σε άλλους χωρίς να εξειδικεύω, αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, γιατί αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας αλλά και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα ληφθούν νομικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες ο κ. Βενιζέλος απάντησε «μα, προφανώς. Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί η Δικαιοσύνη ως όργανο και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και τις εγγυήσεις του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η αλήθεια για την υπόθεση Novartis βεβαίως και πρέπει να αποκαλυφθεί. Είναι κάτι που αφορά το Ποινικό Δίκαιο και όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί. Αλλά, αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνωμοσία εις βάρος των Θεσμών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με… άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...