Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες για Σκόπια και τουρκική προκλητικότητα

Ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες για Σκόπια και τουρκική προκλητικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κυρίως θέμα την ονομασία της ΠΓΔΜ και την τουρκική προκλητικότητα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελαριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Επιπλέον, συζήτησαν για την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ραντεβού σε Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υπογράμμισε την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαιου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορίστηκε και “ραντεβού” των δύο για την προσεχή Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, “αλλά και προκειμένου να συνεχιστεί τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...