Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκή στήριξη σε Τσίπρα για το Αιγαίο – Να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα

Ευρωπαϊκή στήριξη σε Τσίπρα για το Αιγαίο – Να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σαφή και δεδομένη, όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, στήριξη της Γερμανίας και της Ευρώπης στην Ελλάδα αναφορικά με τις εντάσεις στο Αιγαίο και την τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε η Γερμανίδα Καγκελάριος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των Μπόικο Μπορίσοφ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην τετραμερή συνάντηση συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό

Μεταξύ των σημείων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν ήταν ότι θα υπάρξει παροχή Γερμανικής και ευρωπαϊκής υλικοτεχνικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της διαχείρισης συνόρων και επίσης σημειώθηκε η υποστήριξη της Κομισιόν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης είναι σημαντική και πρέπει να διαφυλαχθεί, όμως η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Ύστερα από αυτήν την αναφορά του Πρωθυπουργού, η Καγκελάριος Μέρκελ του δήλωσε ότι η στήριξή μας στο θέμα αυτό είναι σαφής και δεδομένη.

Θέμα συζήτησης ήταν και η περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια που ξεκινάει ο Γιούνκερ από την Κυριακή και τα ζητήματα της περιοχής που αφορούν την ελληνική πλευρά.

Διμερής Τρίπρα – Μέρκελ για το Σκοπιανό

Νωρίτερα, διμερή συνάντηση είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την Άγκελα Μέρκελ με αποκλειστικό θέμα την επίσκεψη Ζάεφ στο Βερολίνο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να υπάρξει επίλυση στο ονοματολογικό, μια σταθερή, βιώσιμη λύση και αμοιβαία αποδεκτή λύση, ενώ επανέλαβε το erga omnes, για όλες τις χρήσεις εσωτερικό και εξωτερικό. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι θα συνεχίσει να ενθαρρύνει την ηγεσία της γειτονικής χώρας ώστε να βρεθεί επίλυση.

Η διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Η Διάσκεψη διεξάγεται ώστε να ενισχυθούν οι διεθνείς προσπάθειες, στις οποίες έχει κρίσιμο ρόλο η ΕΕ, που σχετίζονται με την παροχή πολιτικής στήριξης, καθώς και την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.

Με ανάρτησή του ο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να δείξει η Ευρώπη την αλληλεγγύη της προς τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στους τομείς της ασφάλειας, της τρομοκρατίας και της φτώχειας.

«Η ασφάλεια της Μεσογείου συνδέεται άρρηκτα με τις εξελίξεις στην Υποσαχάρια Αφρική. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της προς τις χώρες της Αφρικής, οι οποίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, της τρομοκρατίας και της φτώχειας» έγραψε ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός και ανήρτησε «οικογενειακή φωτογραφία» με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...