Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Μετά τις 15 Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δισ.- Συμφωνία πακέτο τον Ιούνιο

Eurogroup: Μετά τις 15 Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δισ.- Συμφωνία πακέτο τον Ιούνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έως τα τέλη Μαρτίου  αναμένεται η έγκριση της εκταμίευσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ στη σύνοδο του Απριλίου θα υπάρξει συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Mάριο  Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της  συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεντένο, το Eurogroup συνεχάρη την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, ενώ έχει ξεκινήσει η δ’ αξιολόγηση.

«Θα υπάρξει η έγκριση της εκταμίευσης των 5,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαρτίου αφού πρώτα εγκριθούν από τα κοινοβούλια των κρατών – μελών», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ, όπως υπογράμμισε, συνεχίζεται η διαδικασία για την ελάφρυνση του χρέους.
«Έχει γίνει τεχνική προετοιμασία, προκειμένου να καταγραφεί το προφίλ του ελληνικού χρέους και στη σύνοδο Απριλίου θα υπάρξει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

“Eντυπωσιακή πρόοδος”

Είναι ολοφάνερο ότι η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», τόνισε ο κ. Σεντένο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup, «αυτό που αναμένουμε απο την αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας είναι, από πολιτικής πλευράς, οι ελληνικές αρχές να έχουν την πλήρη ιδιοκτησία της.

Θα πρέπει να υπάρχει μία ομαλή έξοδος από το πρόγραμμα και μία ομαλή πρόσβαση στις αγορές».

Από την πλευρά του, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, έκανε λόγο για συμφωνία – πακέτο για την Ελλάδα στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, προκειμένου η χώρα να εξέλθει του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Όπως ανέφερε, η δ’ αξιολόγηση έχει ξεκινήσει, με πολύ επιτυχημένη πορεία.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει εντός του Απριλίου να καταθέσουν την αναπτυξιακή στρατηγική τους, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσει το θέμα της διευθέτησης του χρέους και η συζήτηση για τον τρόπο εποπτείας της Ελλάδας μετά το πέρας του προγράμματος.

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.«Αυτό το οποίο συζητάμε είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται και οι Έλληνες να δουν τους καρπούς των κόπων τους», συνέχισε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Αυτό που περιμένουμε είναι η ολοκλήρωση του γ’ ελληνικού προγράμματος διάσωσης», τόνισε με τη σειρά του ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «υπάρχουν πολύ σφιχτές προθεσμίες».

Στη συνέχεια τόνισε πως “η στρατηγική είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. Σαφώς, όμως, θα έχει επίπτωση στο χρέος και γι’ αυτό θα εξετασθεί λεπτομερώς”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Οι προβλέψεις Μεντβέντεφ για το 2023: Έρχεται τέταρτο Ράιχ, εμφύλιος στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ πρόεδρος

Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από τη νομισματική ένωση

Bloomberg: Η Γερμανία «σέρνει» σε ύφεση την ευρωζώνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...