Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Τι συμφωνήθηκε για Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής – Οι επόμενες κινήσεις

Ο κύβος ερρίφθη: Τι συμφωνήθηκε για Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής – Οι επόμενες κινήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διεξοδικά συζητήθηκε η πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και ‘Αμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό και συνεπώς πρόκειται για δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους όργανα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να φέρει την πρόταση νόμου του Ποταμιού στη Βουλή σύντομα, αν και όπως είπε, υπήρξαν διαφορές.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως χρειάζεται να παρθούν άμεσα γενναίες αποφάσεις γιατί μπορεί να είναι αργά. Συνεχίζοντας τόνισε πως «η Φώφη Γεννηματά έθεσε θέμα συναίνεσης στα εθνικά θέματα» και έκανε λόγο για μια «διχασμένη κυβέρνηση». Παράλληλα διέψευσε μετ επιτάσεως τα περί εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση. «Συγκρουόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αλλά είναι άλλο τα εσωτερικά θέματα και άλλο τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα. Εκεί πρέπει να βρεθεί πλαίσιο συνεννόησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον κ. Τσίπρα συζήτησαν το Σκοπιανό, αλλά και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με την αίσθηση που αποκομίζει η Σεβαστουπόλεως να είναι ότι τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν και το μέγεθος του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...