Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράνια Σβίγκου: Να απαντήσει για το σημείωμα στη Novartis ο Αντώνης Σαμαράς

Ράνια Σβίγκου: Να απαντήσει για το σημείωμα στη Novartis ο Αντώνης Σαμαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να απαντήσει για το ιδιόχειρο σημείωμα προς τη Novartis κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στη διάρκεια συνέντευξής της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Θα πρέπει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, να απαντήσει σχετικά με το ιδιόχειρο σημείωμα, που διαβάσαμε στο πρώτο θέμα της “Αυγής” και σε άλλες εφημερίδες» είπε και συνέχισε:

«Να απαντήσει σχετικά με το αν είναι όντως δικό του το σημείωμα, γιατί υπάρχει αυτή η παραπομπή στον κ. Σταϊκούρα και επίσης σχετικά με τη διάψευση των ισχυρισμών ότι δεν είχαν γίνει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Novartis».

Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών της αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Novartis επισήμανε ότι προβάλλουν το θέμα της εγκυρότητας των μαρτύρων ως επιχείρημα, επειδή δεν θέλουν να απαντήσουν στα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους μάρτυρες, και τόνισε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία οφείλουν οι εμπλεκόμενοι να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

»Θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες τους προς τους μάρτυρες και να δηλώσουν ότι όλοι επιθυμούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Χωρίς, δηλαδή, εκβιασμούς και χωρίς προσπάθεια συγκάλυψης».

Σχετικά με τα έκτροπα στον χώρο του ποδοσφαίρου είπε πως «όταν εμφανίζεται με τέτοιο τρόπο η πιο νοσηρή πλευρά του αθλητισμού, εμφανίζεται και πιο έντονη η πολιτική διάσταση και οι ευθύνες που υπάρχουν στην οικοδόμηση αυτού του σαθρού συστήματος, η ζούγκλα της ανομίας και των ποδοσφαιρικών παραγόντων».

Για τη σημερινή κυβέρνηση είπε πως και από την περίοδο που ήταν υπουργός Αθλητισμού ο κ. Κοντονής και τώρα με τον κ. Βασιλειάδη έχει βάλει νέους κανόνες στο ποδόσφαιρο «και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με όσα θέλανε και όσα θέλουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου», αναφερόμενη στην αθλητική δικαιοσύνη και στο γενικότερο κανονιστικό πλαίσιο.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν και νέοι κανόνες ακόμα πιο αυστηροί. Όπως είπε, «γι αυτόν τον λόγο γίνεται και η συζήτηση με τις διεθνείς Ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου, ώστε να υπάρξει μια λύση η οποία θα σφραγίσει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου με κανόνες και δικαιοσύνη».

Η κ. Σβίγκου απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ για «σχέση» του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματίες και ειδικά με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας ότι διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα και παρατήρησε:

«Εκστομίζονται, μάλιστα, οι κατηγορίες αυτές από μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει συνδεθεί με τη Siemens η οποία την χρηματοδοτούσε, ενώ γνωρίζουμε διαχρονικά τον ρόλο που έχει παίξει η ΝΔ στην οικοδόμηση του πιο σάπιου καθεστώτος διαπλοκής και χωρίς καμία προσπάθεια να κόψει αυτούς τους δεσμούς με το παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης να κάνει μια νέα αρχή. Το αντίθετο θα έλεγα».

«Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει κάνει αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι. Το αντίθετο. Προσπαθεί σε όλους τους τομείς -γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο στο οποίο διαπλέκονται οι οικονομικοί παράγοντες με την πολιτική- σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής έχει βάλει κανόνες και έχει σταματήσει το πάρτι, το οποίο υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

»Από τις συμβάσεις και τις δημόσιες προμήθειες μέχρι τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους ίδιους τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα μιλούν για δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» είπε η κ. Σβίγκου.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, απάντησε:

«Δεν υπάρχει θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρωθυπουργός δεν θα συζητά με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, ιδιαίτερα όταν εμφανίζουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και όταν μπορείς να κάνεις ουσιαστικό διάλογο μαζί τους.

»Και αυτό έγινε και στη συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη. Στη δημοκρατία είναι καλό να συζητούν τα κυβερνητικά κόμματα και ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

»Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ φυσιολογικό, βοηθά στον πολιτικό διάλογο και είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο και για την ίδια τη δημοκρατία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...