Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεσιτάλ υποκρισίας Μητσοτάκη: Στις ΗΠΑ ντύνεται… Τσίπρας για τα εθνικά

Ρεσιτάλ υποκρισίας Μητσοτάκη: Στις ΗΠΑ ντύνεται… Τσίπρας για τα εθνικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για ρεσιτάλ υποκρισίας εγκαλεί η κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα εθνικά θέματα και τη διαχείρησή τους από τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις αντικρουόμενες θέσεις που έχουν εκφραστεί μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), στην Ουάσιγκτον και αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών έκανε λόγο για “μικρό και σύνηθες περιστατικό” (minor incident) το οποίο “δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο”.

«Καλώ την Τουρκία, δημοσίως, να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Και αυτό είναι ένα μικρό συμβάν. Δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διπλωματικό επεισόδιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υιοθέτησε δηλαδή εκτός συνόρων την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή έκανε λόγο για “σύνηθες μεθοριακό περιστατικό”, το οποίο δεν πρέπει να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Μόλις λίγες ώρες μετά, η κα Σπυράκη στο σημερινό μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών άλλαξε εκ νέου τη γραμμή της ΝΔ, όντας εντός συνόρων, και χαρακτήρισε ειρωνικά “συνηθες” το περιστατικό, παραπέμποντας στα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Πέραν αυτού, αναφερόμενος στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στο πάνελ που μιλούσε στις ΗΠΑ ότι τα θέματα ταυτότητας και αλυτρωτισμού είναι πιο σημαντικά από το θέμα της ονομασίας, αποσιωπώντας τη θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος και η ΝΔ, όταν μετά τη διολίσθηση στη γραμμή Σαμαρά ζητούσε “λύση σε άλλη χρονική συγκυρία”, παρά το γεγονός ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης της γείτονος έχει εκλείψει σε σχέση με το 2008 και την κυβέρνηση Γκουέφσκι.

Στηλιτεύοντας τη στάση αυτή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης “ντρέπεται για τις θέσεις που εκφράζει στο εσωτερικό”, αφού άλλες θέσεις υπερασπίζεται για τα εθνικά θέματα στο εσωτερικό και άλλες στις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, απηύθυνε ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της ΝΔ:

– Θεωρεί το συμβάν με τους δύο αξιωματικούς σύνηθες και μικρό ή εκτιμά ότι πρόκειται για μείζον διπλωματικό επεισόδιο;

– Είναι υπέρ μιας λύσης σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία; Ναι ή όχι, δε χωρούν υπεκφυγές.

– Θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης τη συγκυρία κατάλληλη για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση ή θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να μετατεθεί σε άγνωστο χρόνο;

– Και τέλος, έπραξε ορθά η κυβέρνηση που επέλεξε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης σε αυτή τη χρονική συγκυρία;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...