ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στον τηλεοπτικό σταθμό Telma, των Σκοπίων παραχώρησε συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δύο μέρες πριν την τον νέο γύρο συνομιλιών, στην Βιέννη υπό τον Μάθιου Νίμιτς.
Ο κ. Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης των Σκοπίων, σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό.
Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός που διαφοροποιεί την «Μακεδονία» από την «ελληνική Μακεδονία» αλλά και η αποδοχή από ελληνικής πλευράς της «μακεδονικής» εθνικότητας και της γλώσσας.
«Ο συμβιβασμός με την Ελλάδα θα πρέπει να στηριχτεί σε δύο βασικούς άξονες.
»Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα διαφοροποιεί την “Μακεδονία” από την ελληνική Μακεδονία και την αποδοχή από την Ελλάδα ότι είμαστε “Μακεδόνες” που μιλάνε τη “μακεδονική” γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ, επεσήμανε πως η ονομασία που θα επιλεγεί και θα περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό θα πρέπει να «διαφυλάττει την ταυτότητά μας με αξιοπρέπεια», απαντώντας στην ελληνική θέση για erga omnes αμετάφραστη σύνθετη ονομασία.























































