Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εν κρυπτώ κατόπιν αιτήματος Σαμαρά το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι

Εν κρυπτώ κατόπιν αιτήματος Σαμαρά το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι συναντήσεις με την τρόικα δεν θα λαμβάνουν χώρα πλέον στην Αθήνα, αλλά στο Παρίσι, διότι η χώρα έχει μπει σε μία σειρά και δεν υπάρχει λόγος να έρχεται για κάθε αξιολόγηση εδώ και να αναστατώνεται ολόκληρη η χώρα».

Κάπως έτσι επιχειρήθηκε να περάσει από τα συστημικά Μέσα μία εξήγηση για τους λόγους που το οικονομικό επιτελείο θα πάει στο Παρίσι το Σεπτέμβρη, αντί θα έρθει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα.

Επιχειρήθηκε να περάσει ως επιτυχία. Πώς μπορεί να είναι ωστόσο επιτυχία υπουργοί και ενδεχομένως και ο πρωθυπουργός να πηγαίνουν να βρίσκουν κάποιους τυχάρπαστους χαμηλόβαθμους γραφειοκράτες στην άλλη άκρη της ηπείρου για να μάθουν εάν εφάρμοσαν σωστά ό,τι τους επεβλήθη, αυτό είναι άλλο θέμα.

Πάντως, ακόμα και αυτό το σαθρό επιχείρημα δεν άντεξε παρά λίγα εικοσιτετράωρα.

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, ερωτηθείς την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ελληνικών Αρχών και των επικεφαλής της τρόικας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών.

«Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τοντ.

Πώς μπορεί να ερμηνευθεί όμως αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά και γιατί πέρασε στα «ψιλά» ότι αποτελούσε δική της επιλογή η αξιολόγηση για τη δόση και τη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους να γίνει εκτός Ελλάδας;

Τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κλίμα στην κοινή γνώμη έχει βαρύνει πολύ και το κοινωνικό έρεισμα που έχουν πλέον θυμίζει και επίσημα Πολιτική Άνοιξη.

Οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου, μέσα στις οποίες ουσιαστικά θα γίνει η αξιολόγηση όλων των προαπαιτούμενων που κατατέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης με το τσουβάλι του πολυνομοσχεδίου μπορεί εν μέσω θερινής ραστώνης και «μπάνιων του λαού» να περάσουν λίγο πιο απαρατήρητα, αλλά είναι δεδομένο ότι όταν αρχίσουν να έρχονται τα ραβασάκια για φέσια από την Εφορία, οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι προσαυξημένες… όπως ακριβώς και τα χρέη των πολιτών.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός πνέει τα λοίσθια και επιχειρεί να τον κρατήσει σε μηχανική υποστήριξη για όσο περισσότερο μπορέσει.

Τυχόν επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα το Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι θα «τραβήξει» την πρίζα μια ώρα αρχύτερα, ανοίγοντας το δρόμο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η οποία ούτως ή άλλως θεωρείται εξαιρετικά πιθανή με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Ως εκ τούτου προτιμήθηκε οι όποιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις να γίνουν πίσω από τις βαριές κουρτίνες της Ευρώπης, εν κρυπτώ, για να μην υπάρξει σαφής εικόνα των συμφωνιών που θα επιχειρηθούν και των νέων μέτρων που θα κληθεί η κυβέρνηση να λάβει.

Εξάλλου εκτός Ελλάδος οι διαρροές που εδώ πληγώνουν την κυβέρνηση είναι πολύ λιγότερες και υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να μεταφέρουν τα νέα, όπως ακριβώς θέλει το Μαξίμου και χωρίς να έχει στηθεί όλο το πανηγυράκι με την έλευση της τρόικας, τα υπουργικά καψόνια και τις κυβερνητικές κυβιστήσεις…

Με λίγα λόγια, βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο από αυτό της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας σε αυτό της παντελούς άγνοιας…

Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...