Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Έχουμε αδικηθεί από τους συμμάχους μας”

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Έχουμε αδικηθεί από τους συμμάχους μας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δικό του μήνυμα για την Ελλάδα, την οικονομική κρίση και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η χώρα από τους εταίρους, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη, ο Δημήτριος δήλωσε πως η χώρα μας έχει αδικηθεί και στο παρελθόν, αλλά και τώρα, από τους συμμάχους της.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού για ελευθερία, έχουμε αδικηθεί από τους συμμάχους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν κοιτάξουμε στην ιστορία μας, διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα αδικείται μέχρι σήμερα. Ενώ είναι η χώρα που προσέφερε ίσως τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ειδικά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, σε σχέση κυρίως με κράτη στη γειτονιά μας που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, από πλευράς των συμμάχων μας υπάρχει μια ευνοϊκή συμπεριφορά, ανοήτως ευνοϊκή συμπεριφορά, προς αυτά τα κράτη», είπε ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Αναφερόμενος δε στη σημερινή οικονομική κρίση επισήμανε: «Επειδή ανήκω σ’ αυτούς που έζησαν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ως παιδιά, τότε υπήρχε η βεβαιότητα πως τελικά η νίκη θα ανήκει στους συμμάχους.

Αν και βλέπαμε το θάνατο, ξέραμε ότι θα ερχόταν η ελευθερία. Με την οικονομική κρίση, δυστυχώς, έχουμε ένα πρόβλημα, για να είμαστε ρεαλιστές.

Και είναι ανάγκη να μη δεχθούμε με κανένα τρόπο συνθηκολογήσεις που είναι του τύπου “δεν γίνεται τίποτε” και ούτω καθεξής.

Αυτά δεν είναι για μας. Πρόκειται για σκόπιμη, κακοήθη προπαγάνδα, η οποία χρησιμοποιεί το αδύνατο σημείο μας που είναι η έλλειψη ενότητας».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στην ελληνική παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, θα λάβουν μέρος 180 φοιτητές και σπουδαστές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Κολεγίου Ανατόλια και του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr