Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστιανική αίρεση στη Νέα Ζηλανδία δίνει κορίτσια 13 ετών έτοιμα για γάμο!

Χριστιανική αίρεση στη Νέα Ζηλανδία δίνει κορίτσια 13 ετών έτοιμα για γάμο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ερευνά μια περιθωριακή χριστιανική σέχτα, ύστερα από κατηγορίες πρώην μελών της για κακοποιήσεις, βιασμούς και παιδεραστία.

Η χριστιανική σέχτα, που δεν διαφέρει στις πεποιθήσεις της από τους τζιχαντιστές του Ισλάμ, έχει δημιουργήσει έναν απομονωμένο οικισμό, τον Γκλόριαβαλε (Gloriavale), στον οποίο μένουν περίπου 500 άνθρωποι που είναι μέλη της. Όλοι οι πιστοί φοράνε μπλε στολές και ακολουθούν κατά γράμμα την Καινή Διαθήκη.

gloriavale2

Πολλά πρώην μέλη της αίρεσης, που κατάφεραν και έφυγαν από τον οικισμό Γκλόριαβαλε, διηγούνται ιστορίες βιασμών, βίας, κακοποίησης, bullying, ενώ καταγγέλλεται ότι ακόμα και ανήλικα κορίτσια έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Οι γυναίκες στη σέχτα είναι πλήρως υποταγμένες στους άνδρες τους. Μία μάρτυρας, πρώην μέλος της αίρεσης, είπε στη Daily Mail της Αυστραλίας, ότι αν και οι προγαμιαίες σχέσεις ή οι ερωτικές επαφές με ανήλικα κορίτσια επισήμως αποδοκιμάζονται, εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε και γινόταν γνωστό, πάντα την ευθύνη είχε η γυναίκα ή το κορίτσι.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι γυναίκες δεν τολμούν να καταγγείλουν τις κακοποιήσεις που υφίστανται, διότι θα κατηγορηθούν ως “πόρνες” και αποκλείεται να βρουν το δίκιο τους.

gloriavale3

Η εν λόγω σέχτα αν και αποδοκιμάζει τις προγαμιαίες σχέσεις και τις ερωτικές επαφές με ανήλικα κορίτσια, ωστόσο θεωρεί ότι τα κορίτσια μετά από 13 ή 14 ετών μπορούν όχι μόνο να παντρευτούν αλλά και να τεκνοποιήσουν. Προφανώς και έχουν κατεβάσει τον ηλικιακό “πήχη” τουλάχιστον μια πενταετία. Με άλλα λόγια, απαγορεύουν τις σχέσεις με ανήλικα, αλλά η γυναίκα σε αυτούς ενηλικιώνεται μετά τα 13.

Μια κοπέλα πρώην μέλος της αίρεσης, η Τζούλια, αποκάλυψε στο πρόγραμμα Campbell Live ότι όταν ήταν 12 ή 13 ετών υπήρξε η ερωμένη ενός παντρεμένου “πιστού” της αίρεσης, ο οποίος ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερός της.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο ιδρυτής της αίρεσης, Νέβιλ Κούπερ (Neville Cooper), ένας Ευαγγελικός Πάστορας, καταδικάστηκε το 1994 σε 5 χρόνια φυλακή επειδή βρέθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις σε νεαρά κορίτσια και γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Χριστίνα Αντωνοπούλου: Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr