Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με τον τζιχάντ, λέει πρώην ιμάμης της Αλ Κάιντα

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με τον τζιχάντ, λέει πρώην ιμάμης της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην σύμβουλος σε θρησκευτικά ζητήματα του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Αχμπού Χαφς Αλ Μαυριτάνι (Abu Hafs Al Mauritani), συντάχθηκε με τους μουσουλμάνους ιμάμηδες που καταδικάζουν το Ισλαμικό Κράτος, δηλώνοντας ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι είναι ενάντιες στις δοξασίες του Ισλάμ.

Σε συνέντευξή του στο αγγλόγλωσσο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Al Jazeera, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει παρανοήσει το Ισλάμ, όπως και πολλοί άνθρωποι στη Δύση ίσως έχουν παρανοήσει τον χριστιανισμό.

“Το Ισλάμ απαγορεύει τους φόνους αθώων ανθρώπων, ανεξάρτητα εάν είναι μουσουλμάνοι ή μη μουσουλμάνοι”, είπε. “Οι φόνοι αμάχων και αθώων ανθρώπων είναι απαράδεκτοι και δεν έχουν καμία σχέση με τον τζιχάντ [σ.σ. ιερό πόλεμο]”.

Ο Μαυριτάνι ήταν από τους ιδεολογικούς ηγέτες της Αλ Κάιντα. Αποχώρησε από την οργάνωση τον Αύγουστο του 2001 όταν διαφώνησε με την απόφαση του Μπιν Λάντεν να χτυπά και αμάχους.

Μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση από την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουακσότ, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για τις μεθόδους στρατολόγησης που χρησιμοποιεί και αναφέρθηκε σε πολιτικά και όχι θρησκευτικά αίτια για την άνοδο της οργάνωσης.

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη Δύση για την υποστήριξή της στο Ισραήλ [σ.σ. δίχως τουλάχιστον μια κατάρα στο Ισραήλ “ιδεολογική” τοποθέτηση δεν προβλέπεται], στα “διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα” και τις αντιεπαναστάσεις που ακολούθησαν μετά την Αραβική Άνοιξη, ως τα αίτια ισχυροποίησης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μαυριτάνι δεν αναγνωρίζει τον ισχυρισμό του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ότι είναι “χαλίφης”, δηλαδή ηγέτης, όλων των μουσουλμάνων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το Ισλαμικό Κράτος δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός χαλιφάτου, ενώ το ίδιο ως οργάνωση είναι “φρούτο” της αμερικανικής εισβολής και κατοχής στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr