Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι ισλαμιστές διαδήλωσαν ενάντια στους Κούρδους αρχαιόθρησκους Γιαζίντι

Κούρδοι ισλαμιστές διαδήλωσαν ενάντια στους Κούρδους αρχαιόθρησκους Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδοι ισλαμιστές (πέρα από τους Κούρδους πατριώτες υπάρχουν και οι Κούρδοι ισλαμιστές) διαδήλωσαν στην κουρδική πόλη Ντοχούκ στο ιρακινό Κουρδιστάν ενάντια στους Κούρδους Γιαζίντι.

Οι μερικές δεκάδες Κούρδοι ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PDK), κρατώντας πανό και κουρδικές σημαίες, και κατηγορούσαν τους ηλιολάτρες Γιαζίντι, που πρόσφατα επέστρεψαν στην απελευθερωμένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη τους Σιντζάρ (ή Σινγκάλ), ότι ασκούν βία εις βάρος Κούρδων μουσουλμάνων.

Οι ισλαμιστές φώναζαν ότι οι Γιαζίντι (που είναι Κούρδοι ηλιολάτρες – ζωροαστριστές) σκότωσαν αθώους Κούρδους μουσουλμάνους, είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια και ότι πυρπόλησαν τζαμιά.

Βλέπετε ότι και μέσα στους κόλπους του κουρδικού έθνους, που μάχεται για εθνική ανεξαρτησία και τη δημιουργία κοσμικού – δυτικού κράτους, υπάρχουν φανατικοί ισλαμιστές που έχουν τον δικό τους χαβά.

Εξάλλου δεν είναι μυστικό, οι ίδιοι οι Κούρδοι δεν το κρύβουν, ότι πολλοί Κούρδοι ισλαμιστές είτε στηρίζουν Ερντογάν, είτε πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους Κούρδους πατριώτες. Κάθε πατριωτικός πόλεμος έχει τους δωσίλογούς του.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στις αρχές Αυγούστου του 2014 στη γη των Γιαζίντι, στο Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, πολλοί Κούρδοι μουσουλμάνοι αντί να στηρίξουν τους ομοεθνείς τους αλλόθρησκους Γιαζίντι, πήγαν με το μέρος των τζιχαντιστών και συμμετείχαν σε σφαγές και άλλες θηριωδίες κατά των Γιαζίντι.

Προφανώς, τώρα που οι Γιαζίντι πήραν πίσω την πόλη τους και σχημάτισαν και ένοπλη πολιτοφυλακή με τη βοήθεια του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), να θέλουν να εκδικηθούν τους Κούρδους προδότες που συνεργάστηκαν με τους τζιχαντιστές σε εγκλήματα εις βάρος αμάχων.

Αυτά τα αντίποινα, οι φανατικοί ισλαμιστές Κούρδοι τα θεωρούν “διωγμό των μουσουλμάνων”.

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του κουρδικού πληθυσμού, που είναι μουσουλμάνοι, υποδέχθηκε τους Γιαζίντι με ανοιχτές αγκαλιές όταν αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες μετά τον Αύγουστο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τα χωριά και την πόλη τους.

Ωστόσο, μια ακραία μειονότητα φανατικών ισλαμιστών, που τα πιστεύω τους δεν διαφέρουν και ιδιαίτερα από των τζιχαντιστών, έχουν εχθρικά αισθήματα προς τους Γιαζίντι, γιατί τους θεωρούν “άπιστους”, “ακάθαρτους” και άλλα πολλά.

Βεβαίως οι Γιαζίντι υποστηρίζονται από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τον ίδιο τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος ως εθνικός ηγέτης γνωρίζει καλά ότι οι Γιαζίντι, που κρατάνε την αρχαία θρησκεία των Κούρδων, είναι η μήτρα της αναγέννησης του κουρδικού έθνους, όταν εκείνο θα χρειαστεί να περιχαρακώσει την εθνική του ταυτότητα ξέχωρα από Άραβες και Τούρκους.

Το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει εθνικές ιδιαιτερότητες. Οι εθνικές θρησκείες και οι εθνικές ταυτότητες καταδικάζονται ως “σατανικές” από το Ισλάμ. Σε αυτό δεν διαφέρει και από τον χριστιανισμό, ο οποίος θεωρεί τον εθνισμό αίρεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr