Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη χώρα

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από την Έδεσσα όπου παρευρέθη, για να τελέσει τα εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ύστερα από πρόσκληση του μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Εδέσσης για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί σε αυτήν ιστορική πόλη, μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου, αλλά και για την ανάγκη συνεργασίας.

«Η εποχή μας καλεί όλους τους φορείς να συνεργαστούμε», είπε και πρόσθεσε πως «σήμερα κυριαρχούν η ανασφάλεια και η φτώχεια και λείπουν η αισιοδοξία και το όραμα. Αυτό όμως που έγινε εδώ, μας προτρέπει να ενωθούμε και να γίνουμε ένα στον αγώνα. Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησιαστική Κοινότητα, χρειάζεται να ενώσουν τα χέρια τους και προπάντων τις καρδιές τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε, επιπλέον, στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή και τις τοπικές Εκκλησίες και στην αξία του εθελοντισμού.

Βεβαίως, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, με την επισήμανση ότι «οι πρόσφυγες που ήρθαν και είναι εδώ δεν θα φύγουν εύκολα, και εμείς τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε, αλλά είναι μεγάλο το βάρος.

Δεν θα μπορέσει η πατρίδα μας να το αντέξει». Συμπλήρωσε μάλιστα, εμφατικά, ότι «εκείνοι που υποσχέθηκαν πολλά, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους. Δεν έφυγαν οι πρόσφυγες μόνοι τους. Τους βομβαρδίσαμε εμείς οι πολιτισμένοι, γιατί έχουν καλύτερο οικόπεδο από μας. Τους πιέσαμε, γιατί περιμένουμε να ανακαλύψουμε πολλά στα εσωτερικά της γης.

Τους καταδιώξαμε, διότι τα εδάφη τους έχουν αξία. Και έφυγαν και έρχονται να βρούνε την τύχη τους. Και όσοι τους καταδικάσαμε και τους τιμωρήσαμε τους κλείνουμε τις πόρτες. Τους αφήνουμε απ’ έξω. Έρχεται, όμως, η Ιστορία να δείξει ποιοι έχουν ανθρωπιά και ποιοι απανθρωπιά. Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να της πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη. Αγαπάει και προσφέρει και έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα προχωρήσουμε».

Στην τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Εδέσσης παρέστησαν οι μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, πολιτικοί, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Οργανισμών, κληρικοί και πλήθος κόσμου από όλη την πόλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ιερώνυμος πρότεινε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο ομόφυλων

Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και θα βαπτιστούν εφόσον το επιθυμούν

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τον γάμο ομόφυλων

Κασσελάκης: Απλή και δίκαιη φορολογία με δύο συντελεστές – ‘Έλλειψη ενσυναίσθησης ο Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr