Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη φορά ροκ στην Καπέλα Σιξτίνα! (βίντεο)

Πρώτη φορά ροκ στην Καπέλα Σιξτίνα! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για U2, Βίντεο,

O Edge, o κιθαρίστας του συγκροτήματος των U2 είναι ο πρώτος αστέρας της ροκ μουσικής που έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα, σε έναν χώρο που ο ίδιος περιέγραψε ως «την ομορφότερη αίθουσα ενός ναού σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο μουσικός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ντέιβιντ Έβανς, τραγούδησε τέσσερα τραγούδια χθες σε ένα κοινό 200 γιατρών, ερευνητών και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που συμμετείχαν σε ένα συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με θέμα την αναγεννητική ιατρική.

Με τη συνοδεία μιας χορωδίας που αποτελείτο από επτά εφήβους από την Ιρλανδία, έπαιξε ακουστική κιθάρα και τραγούδησε ένα ριμέικ του τραγουδιού του Λέοναρντ Κοέν “If it be your will” και τραγούδια των U2 όπως τα “Yahweh”, “Ordinary love” και “Walk on”.

Ο Edge, ο πατέρας του οποίου απεβίωσε τον περασμένο μήνα χτυπημένος από τον καρκίνο και του οποίου η κόρη κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ιδρυμάτων που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου.

Ο διάσημος μουσικός, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αστειεύτηκε με το κοινό του, λέγοντας ότι έμεινε άφωνος όταν του ζητήθηκε να παίξει σε αυτόν το παρεκκλήσι.

«Όταν με ρώτησαν εάν ήθελα να γίνει ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που θα έδινε παράσταση στην Καπέλα Σιξτίνα, δεν ήξερα τι να απαντήσω επειδή συνήθως υπάρχει εκείνος ο άλλος που τραγουδάει» σημείωσε ο Ετζ αναφερόμενος στον τραγουδιστή των U2 Μπόνο.

«Το να είσαι Ιρλανδός, μαθαίνεις πολύ νωρίς ότι εάν θέλεις να σου ζητήσουν να επιστρέψεις είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσεις τον ιερέα του ναού που σου επέτρεψε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα» πρόσθεσε.

Και κατόπιν ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο κι άλλους αξιωματούχους του Βατικανού επειδή «μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν την ομορφότερη αίθουσα ενός ναού στον κόσμο».

Ο ίδιος άλλωστε αφιέρωσε το τραγούδι “Walk on”, στον ποντίφικα, τον οποίο περιέγραψε ως τον «πάπα των ανθρώπων».

«Το έργο που επιτελεί είναι φανταστικό και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει για πολύ ακόμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

U2 Μπόνο; Και ο Ιρλανδός αστέρας στη δίνη των… Paradise Papers

Παρ’ ολίγον θύμα του τζιχαντιστή μακελάρη κι ο Μπόνο (φωτο)

Θα μας τρελάνεις Μπόνο; «Μάθημα η συμπεριφορά Τουρκίας»! (βίντεο)

Η λίστα με τους 8 διάσημους που τους απέρριψαν λίγο πριν γράψουν… ιστορία!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr