Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστροφή στον μεσαίωνα: Το Ισλάμ “επιβλήθηκε” σε κοσμικό σχολείο στον Καναδά

Επιστροφή στον μεσαίωνα: Το Ισλάμ “επιβλήθηκε” σε κοσμικό σχολείο στον Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι μουσουλμάνοι μαθητές σε ένα ιδιωτικό μη θρησκευτικό σχολείο της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά θα μπορούν κανονικά να προσεύχονται σύμφωνα με τη θρησκεία τους τις ώρες των μαθημάτων, αποφάσισε ο δικαστής Γκλέν Πόελμαν, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ακαδημία Webber είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 26.000 δολαρίων το 2015 από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλμπέρτα, για θρησκευτικές διακρίσεις εις βάρος των μαθητών της.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη από δύο μαθητές, τους Σαρμάντ Αμίρ και Ναμάν Σιντικουί, της 9ης και 10ης τάξης αντίστοιχα, οι οποίοι κατέθεσαν ότι η προσευχή είναι υποχρεωτική στο Ισλάμ.

Στους δύο μαθητές είχε ειπωθεί το 2011, από τη διεύθυνση του σχολείου, ότι η προσευχή τους ήταν “πάρα πολύ εμφανής” για ένα μη θρησκευτικό σχολείο.

Εκείνοι συνέχισαν να προσεύχονται είτε κρυφά, είτε έξω από το σχολείο στο χιόνι.

Δηλαδή, σε ένα σχολείο που δεν είχε καμία θρησκευτική απόχρωση, δεν τελούνταν καμία προσευχή από καμία θρησκεία, οι δύο μουσουλμάνοι ήθελαν “τσαμπουκά” να προσεύχονται και από ό,τι φαίνεται η Δικαιοσύνη τους… δικαίωσε.

Κανονικά εάν ένα σχολείο θέλει να κρατά αποστάσεις από τη θρησκεία, την κάθε θρησκεία, οι μαθητές που είναι θρήσκοι θα άλλαζαν σχολείο ή δεν θα το επέλεγαν καθόλου από την αρχή και θα έβρισκαν ένα άλλο, που θα τους κάλυπτε και αυτή τους την ανάγκη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους ισλαμιστές.

Για τους ισλαμιστές η έννοια της “κοσμικότητας” είναι του διαβόλου και οι νομοθεσίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα διευκολύνουν την επιστροφή της θεοκρατίας τους. Ποιος θα το περίμενε, αλλά αυτό συμβαίνει.

“Είχα αυτή την έντονη αίσθηση της ντροπής και του εξευτελισμού, παρά ότι εκτελούσα το δικαίωμά μου ως Καναδός πολίτης, ως ανθρώπινο ον, να ασκώ τη θρησκεία μου”, κατέθεσε ο Σιντικουί στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκείνοι… συγκινήθηκαν.

Κανείς δεν τον ρώτησε γιατί δεν άλλαζε σχολείο, αφού αυτό ήταν ακατάλληλο για εκείνον. Κανείς δεν τον ρώτησε γιατί επέλεξε να πάει σε αυτό το σχολείο, που είναι ιδιωτικό, και από την αρχή γνώριζε ότι δεν επιτρέπει την άσκηση καμίας θρησκείας.

Όχι, το σχολείο έπρεπε να αλλάξει για χάρη του Ισλάμ. Απλά πράγματα. Το Ισλάμ πρέπει να νικήσει, ξεκάθαρα πράγματα.

Εννοείται ότι την απόφαση του δικαστή “επικρότησε” και ο τοπικός ιμάμης Συέντ Σοχαργουαρντί.

“Συμφωνώ με την απόφαση επειδή αυτά τα δύο νεαρά αγόρια απλά ασκούσαν το δικαίωμά τους και τα δικαιώματά πρέπει να είναι σεβαστά”, είπε ο ιμάμης.

Μάλιστα ο ιμάμης “συμβούλεψε” το εντελώς κοσμικό σχολείο να αλλάξει την πολιτική του, δηλαδή των αποστάσεων από κάθε θρησκεία, και να επιτρέπει σε όλους τους πιστούς, κάθε θρησκείας, να προσεύχονται.

Εδώ έχουμε την απόλυτη επιστροφή του μεσαίωνα. Οι μουσουλμάνοι επιβάλλουν σε ένα μη θρησκευτικό σχολείο το Ισλάμ τους επειδή επικαλούνται ανθρώπινο δικαίωμα.

Οι μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν πλέον το 3,2% του συνολικού πληθυσμού του Καναδά.

Είναι η πιο γρήγορα αυξανόμενη πληθυσμιακά κοινότητα στον Καναδά, έχουν αυξηθεί κατά 82% την τελευταία δεκαετία. Από εκεί που αριθμούσαν 579.000 άνθρωποι το 2001 έφτασαν το 1 εκ. το 2011 και ποιος ξέρει πόσοι είναι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr