Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοβούνται οι προτεστάντες χριστιανοί στην Τουρκία – Συνελήφθησαν πάστορες

Φοβούνται οι προτεστάντες χριστιανοί στην Τουρκία – Συνελήφθησαν πάστορες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι χριστιανοί στην Τουρκία είναι ανήσυχοι από τις πρόσφατες δηλώσεις και πολιτικές του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τις άλλες θρησκείες, δήλωσε ο πάστορας της Διαμαρτυρόμενης Εκκλησίας στο Βαν της ανατολικής Τουρκίας Βαχίτ Γιλντίζ μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι χριστιανοί του Βαν ανησυχούν από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και υπογράμμισε τη σημασία της κοσμικότητας του κράτους προς όλες τις θρησκείες.

Ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να ασκεί την πίστη του ελεύθερα και το κράτος δεν μπορεί να λαμβάνει το μέρος μια συγκεκριμένης ομάδας, είπε ο Γιλντίζ.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ορισμένοι προτεστάντες πάστορες κατηγορήθηκαν για διασυνδέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν και συνελήφθησαν, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευχή του τα παιδιά των χριστιανών να έχουν ένα καλό μέλλον στην Τουρκία.

Αναφερόμενες στις πρόσφατες δηλώσεις κατά του εορτασμού των Χριστουγέννων στην Τουρκία, είπε ότι δυσφημούν τους χριστιανούς και ενδυναμώνουν αρνητικές προκαταλήψεις για τη χριστιανική κοινότητα.

Το τουρκικό κράτος δεν έλαβε κανένα αναγκαίο μέτρο, στην αντιχριστουγεννιάτικη υστερία, με αποτέλεσμα οι χριστιανοί να στοχοποιηθούν από μια αρνητική εκστρατεία που συμπεριελάμβανε και αφίσες στους δρόμους του Βαν.

Υπερασπίστηκε τη σημασία της αδελφοσύνης των ανθρώπων και σημείωσε ότι εορτάζοντας κάθε θρησκευτική κοινότητα ελεύθερα τις γιορτές της δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα αλλά αντιθέτως ισχυροποιεί την ενότητα των πολιτών.

Είπε ακόμα ότι ο εξτρεμισμός βρίσκεται σε άνοδο και όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι υφίστανται όλο και περισσότερες φυσικές και προφορικές επιθέσεις.

Στην Τουρκία υπολογίζεται ότι υπάρχει μια μικρή κοινότητα 4.000-5.000 Τούρκων πρώην μουσουλμάνων που βαπτίσθηκαν προτεστάντες χριστιανοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr