Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρουσία Τσίπρα – Βαρθολομαίου τα αποκαλυπτήρια του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα

Παρουσία Τσίπρα – Βαρθολομαίου τα αποκαλυπτήρια του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλα είναι έτοιμα στα Ιεροσόλυμα για την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Υψηλοί προσκεκλημένοι, διεθνή μέσα ενημέρωσης και προσκυνητές έχουν φτάσει στα Ιεροσόλυμα για την εκδήλωση παράδοσης του Κουβουκλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 10:00 το πρωί, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία σε δηλώσεις της στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ομογένεια στήριξε πολύ την υλοποίησή του.

Η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ και αποτελεί γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Οι Έλληνες επιστήμονες, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου, εργάστηκαν επί εννέα μήνες, με ευλάβεια και προσήλωση για να αποκαταστήσουν το σημαντικότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος.

Τον Οκτώβριο του 2016, το γεγονός αυτό έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν η ΕΡΤ μετέδωσε πρώτη πως η ελληνική διεπιστημονική ομάδα, εντόπισε το σημείο ταφής του Ιησού, κάτω από το μάρμαρο που κάλυπτε τον τάφο.

Το πλήρωμα του χρόνου, για την πλήρη αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, έφθασε μετά από 210 ολόκληρα χρόνια, κατόπιν του αιτήματος που έκανε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Προηγήθηκε η ιστορική συγκατάθεση των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων των Φραγκισκανών και των Αρμενίων που ερίζουν εδώ και πολλούς αιώνες για τα κυριαρχικά δικαιώματα επί του μνημείου.

Η αποκατάσταση του μνημείου από το ΕΜΠ, περιλαμβάνει δύο πολύ σημαντικές προσθήκες, την τοποθέτηση σταυρού στην κορυφή του κουβουκλίου και τη διάνοιξη ενός παραθύρου στον θάλαμο του τάφου, ώστε να φανεί μέρος του βράχου από την εποχή του Ιησού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr