Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Για να γίνει το θαύμα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι

Ιερώνυμος: Για να γίνει το θαύμα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλοι μαζί χρειαζόμαστε, να βάλουμε πλάτη για να γίνει το θαύμα, τόνισε χθες από το Σύνταγμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την περιφορά του Επιταφίου.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε λόγο για την ανάγκη του λαού που «Θέλει να φύγει από τη σκλαβιά για την ελευθερία, από το σκοτάδι για το φως, από το ψέμα για την αλήθεια, από το θάνατο για τη ζωή».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «Είναι υπαρξιακή μας αγωνία να περάσουμε κι εμείς, να διαβούμε, να γίνει δίαυλος για να μπορέσουμε στα πολλά και δύσκολα καθημερινά μας προβλήματα να διαβούμε από το σκοτάδι στο φως. Καλό πέρασμα. Να περάσουμε από ‘δω που είμαστε στην απέναντι όχθη. Εκεί που υπάρχει η αλήθεια, το φως η ζωή».

Ωστόσο, μίλησε για την ύπαρξη δύο προϋποθέσεων: «Η πρώτη είναι ότι το θαύμα δεν γίνεται από τη μια πλευρά μόνο, το θαύμα θέλει την προσπάθεια τη δική μας πρώτα και αυτό ήθελα να υπογραμμίσω απόψε, ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι όλων μας. Όλοι μαζί χρειαζόμαστε να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε, να διαβούμε. Και το δεύτερο μας το είπε ο Κύριος χθες, σε όλες τις Εκκλησίες, χωρίς εμού ου δύνασθε ποείν ουδέν».

Καταληκτικά, ανέφερε ότι «Λιτανεύοντας μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, τη συγκινητική, έρχονται στο νου μας αυτές οι ευχές, Καλό Πάσχα, καλή διάβαση, να περάσουμε απέναντι από εκεί που είμαστε. Χρειάζεται όμως να συνεργαστεί η ανθρώπινη προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού. Εκεί που συναντιέται η ανθρώπινη προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού εκεί γίνεται το θαύμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr