Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταχειροκροτήθηκε ο Οικ. Πατριάρχης στη Διάσκεψη για την Ειρήνη του ιδρύματος Αλ Άζχαρ

Καταχειροκροτήθηκε ο Οικ. Πατριάρχης στη Διάσκεψη για την Ειρήνη του ιδρύματος Αλ Άζχαρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εναρκτήρια συνεδρία, την Πέμπτη το πρωί, της διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη, η οποία διοργανώθηκε στο Κάιρο από το ίδρυμα Αλ Άζχαρ, με τη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία των θρησκειών και του διαθρησκειακού διαλόγου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σημερινού κόσμου.

Ειδικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η θρησκεία εξακολουθεί να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο και να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις της εποχής μας, καθώς είναι συνδεδεμένη με μεγάλες έγνοιες και προσφέρει απαντήσεις σε θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα των ανθρώπων· παράλληλα, είναι ζωτικός παράγοντας στη διαδικασία της ειρήνης, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα και ως όργανο αμοιβαίας κατανόησης και ανεκτικότητας μεταξύ των λαών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε ειδική αναφορά στη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου, ο οποίος αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα στις θρησκευτικές παραδόσεις και προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ λαών και πολιτισμών, τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία που έχει η γνώση της πίστης και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του άλλου για την κατανόηση της ετερότητας και την εδραίωση του διαλόγου.

Ο Πατριάρχης έκανε ακόμα αναφορά στο παράδειγμα της μακραίωνης ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών, Εβραίων και Μουσουλμάνων στην περιοχή της Μεσογείου.

Ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό της αίθουσας, που αντέδρασε με χειροκροτήματα, προκάλεσε η επισήμανση του Οικουμενικού Πατριάρχη (την οποία επανέλαβε ευθύς αμέσως) ότι το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η τρομοκρατία είναι έννοια ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέλαβε ακόμα τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς την Κοπτική κοινότητα και όλο τον λαό της Αιγύπτου, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά στη χώρα.

Οι εργασίες της διάσκεψης ολοκληρώνονται το απόγευμα της Παρασκευής με ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr