Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκ βάθρων θα ανακαινιστεί ο ναός Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

Εκ βάθρων θα ανακαινιστεί ο ναός Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη συμπαράσταση όλων για την ανακαίνιση και την εκ βάθρων εσωτερικής αποκατάστασης του καθεδρικού ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, ζήτησε ο μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά από της ανεγέρσεως του που πραγματοποιείται μιας τέτοιας έκτασης και μεγέθους ανακαίνιση.

«Στοχεύοντας στον άνθρωπο, δεν πρέπει να παραμεληθεί η προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των πεπραγμένων του, συνεπώς του πολιτιστικού κεφαλαίου.

»Με τη συντήρηση, την ανακαίνιση και την εκ βάθρων αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, θα συνεισφέρουμε στην πνευματική ανάγκη της κοινωνίας να γνωρίσει το παρελθόν της και να το συνδέσει με το μέλλον της.

»Πρόκειται για τη διαφύλαξη της μνήμης μιας κοινωνίας και ενός λαού και την ανάδειξη των υλικών και πνευματικών έργων που δημιούργησε ο λαός αυτός σε δεδομένο χωρόχρονο.

»Στόχος μας είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου να αποτελέσει εστία πνευματικής καταλαγής και συνύπαρξης, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του διορθόδοξου, διαχριστιανικού και διαθρησκευτικού συνδιαλέγεσθαι, που θα υπηρετεί τις χριστιανικές αξίες και τα πανανθρώπινα ιδεώδη», ανέφερε κ. Κλεόπας, ο οποίος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την πανηγυρική εορτή, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο καθεδρικό ναό της Στοκχόλμης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με ομογενείς στη Βοστώνη

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Ο Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ – Συναντήσεις στα κορυφαία Πανεπιστήμια – Κοντά στην ομογένεια για την 25η Μαρτίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr