Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστρέφουν οι αφορισμοί – Τι σχεδιάζει το Βατικανό

Επιστρέφουν οι αφορισμοί – Τι σχεδιάζει το Βατικανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να επισημοποιηθούν οι αφορισμοί μαφιόζων και διεφθαρμένων γενικώς, σκέφτεται το Βατικανό. Μάλιστα ήδη έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που θα μελετήσει το ζήτημα με επικεφαλής τον καρδινάλιο από την Γκάνα, Πίτερ Τούκσον.

Τις περασμένες ημέρες, στην Αγία Έδρα πραγματοποιήθηκε συνέδριο, στο οποίο και συζητήθηκε το όλο θέμα. Στο συνέδριο, με τη συμμετοχή και σειράς δικαστικών, τονίσθηκε ότι τόσο η διαφθορά, όσο και η δράση των μαφιόζων αντιβαίνουν στις αρχές αλληλέγγυας και χρηστής συμπεριφοράς τις οποίες στηρίζει και διαδίδει η Εκκλησία. Ο πάπας Φραγκίσκος έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα, άλλωστε, χωρίς περιστροφές, ότι «η διαφθορά βρωμά» και έχει πει ξεκάθαρα, σε ομιλίες του, ότι οι μαφιόζοι δεν ανήκουν, σε καμία περίπτωση, στην κοινότητα των χριστιανών.

Το θέμα, όμως, είναι και κατά πόσον οι θέσεις αυτές μπορούν να συμπεριληφθούν σε γραπτή απόφαση, η οποία να περιέχει έναν επίσημο αφορισμό. Ειδικοί του εκκλησιαστικού δικαίου αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπάρχει, οπωσδήποτε, μια σειρά από δυσκολίες πρακτικής φύσεως. Για παράδειγμα, για να τεθεί ένα άτομο οριστικά έξω από τη ζωή και τις δράσεις της Καθολικής Εκκλησίας, θα πρέπει να διαθέτει, κανείς, ουσιαστικές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις. Και αυτές θα μπορούσαν να προέλθουν, πιθανότατα, μόνον από μια οριστική καταδίκη των ανωτάτων δικαστηρίων των διαφόρων χωρών. Ενώ οι όλες προσπάθειες προς υιοθέτηση μιας οριστικής λύσης συνεχίζονται, ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας υπογραμμίζει, τέλος, ότι «η καταπολέμηση των διαφόρων μαφιών και της διαφθοράς δεν είναι μόνον μια υπόθεση νομιμότητας, αλλά και πολιτισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr