Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βράχος καταπλάκωσε μοναχό μέσα στο κελί του

Βράχος καταπλάκωσε μοναχό μέσα στο κελί του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βράχος έπεσε πάνω σε μοναστήρι εγκλωβίζοντας 32χρονο μοναχό μέσα στο κελί του ενώ η σπασμένη υδρορροή έριχνε το νερό στο πρόσωπό του πνίγοντάς τον.

Μόνο με το αριστερό του χέρι που ήταν ελεύθερο κατάφερε να κλείσει τη μύτη και το στόμα του για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

Αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν να τον απεγκλωβίσουν.

Ο 32χρονος ιερομόναχος και γιατρός π. Αιμιλιανός παρέμενε εγκλωβισμένος επί δύο ώρες μέχρι που τον απεγκλώβισαν και  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε το πνευματικοπαίδι του και όλη η υπό αυτόν αδελφότητα της Μονής Προδρόμου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς όσους συνέβαλαν, με απόλυτη επιτυχία, στην διάσωση του 32χρονου ιερομονάχου.

Δείτε τι έγραψε ο Αρχιμ. Πορφύριος λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11):

“Αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές, μόλις επιστρέφω από το Νοσοκομείο της Βέροιας όπου, από τις 5:00 το πρωΐ αναρρώνει ο δικός μας πατήρ Αιμιλιανός.

Και σπεύδω, με αισθήματα βαθειάς και ειλικρινούς ευγνωμοσύνης να εκφράσω τις ευχαριστίες της ταπεινής μας αδελφότητος σε όλους Εσάς, που με κάθε τρόπο μας δείχνετε την αγάπη και την συμπαράστασή Σας.

Ευχαριστούμε όμως ιδιαιτέρως τον σεπτό μας πατέρα και Ποιμενάρχη, ο οποίος μέσα στα βαθειά μεσάνυχτα αμέσως έτρεξε κοντά μας, και παρέμεινε στηρίζοντάς μας πατρικά μέχρι την ώρα που ξεκινήσαμε γιά το Νοσοκομείο, από τις 2:00 μ.μ. μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα. Μαζί του οι πατέρες Γεράσιμος και Αντώνιος.

Θερμά ευχαριστούμε τους Διοικητάς της Πυροσβεστικής, που σήκωσε όλο το βάρος του απεγκλωβισμού του αδελφού μας, και της Αστυνομίας, την Ομάδα ΟΠΚΕ και το περιπολικό της Αστυνομίας. Τους πυροσβέστες μας και το Ε.Κ.Α.Β.

Το περιστατικό: Κοντά στις δύο, ένας γερός γδούπος τάραξε την ησυχία της νύχτας. Σε λίγο πολλά νερά δυνάμωναν τον ήχο. Και μέσα σε αυτά, μία φωνή να φωνάζει: Γέροντααα, χάνομαι. Φεύγω. Άγιε Πρόδρομε. Παναγία μου.

Ένας βράχος, βαρύτερος από πέντε τόννους ξεκόπηκε από το βουνό, ανάμεσα νέο καμπαναριό και νότια πτέρυγα, έριξε την σκεπή, γκρέμισε το ταβάνι, έριξε το δάπεδο, και σφήνωσε στα πόδια του π. Αιμιλιανού, ο οποίος, χαμαικοιτών, βρέθηκε από το κελλί του στο πάτωμα της αποθήκης, σχεδόν δύο μέτρα ύψος.

Συγχρόνως ο αγωγός ύδρευσης έσπασε και επί δύο τουλάχιστο ώρες τον «πότιζε» στα ρουθούνια δηλαδή τον έπνιγε. Αυτό τί ήταν;

Τους καλέσαμε, και έσπευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κύριος κ.Παντελεήμων, οι Πυροσβέστες μας, αστυνομικοί και το ΕΚΑΒ.

Οι συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών μας έφεραν, μέσα σε δυόμιση περίπου ώρες, το επιθυμητόν αποτέλεσμα.

Έκτοτε ο πατήρ Αιμιλιανός αναρρώνει και προσπαθεί να κοιμηθεί στην φιλόξενη κλίνη του Νοσοκομείου Βέροιας, με τις ανύστακτες φροντίδες των αγαπητών συνεργατών και φίλων του, των νοσηλευτών και των γιατρών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η κουβέρτα του μοναχού τυλίχθηκε στα πόδια του, δίπλα στον βράχο. Αν δεν μαζευόταν εκεί, θα τα τσάκιζε.

Μπορεί ο δαίμονας να επιβουλεύεται την ζωή των φίλων του Θεού, αλλά και ο Μέγας Πρόδρομος με τα πελώρια φτερά του μας σκεπάζει.

Χίλια ευχαριστώ σε όλους, ορατούς και αοράτους φίλους του μοναστηριού μας και φίλους μας.

Δόοοξα τῷ Τρισαγίῳ Θεῷ.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Πως θα αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας (βίντεο)

Εκκενώθηκε το Παγκρήτιο Στάδιο – Αποκολλήθηκε τμήμα του στεγάστρου

Βέροια: 37χρονη κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών μωρό της – «Μια αόρατη δύναμη το έκανε»

Γλέντι άνευ προηγουμένου σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Βέροιας – Ποντιακή λύρα και χορός από το νέο ΛΟΤΤΟ

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα – Βρέθηκε απανθρακωμένη μία 85χρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr