Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Τουρκία επισκέπτεται ο Πάπας Φραγκίσκος

Την Τουρκία επισκέπτεται ο Πάπας Φραγκίσκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία θα κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος από τις 28 έως και τις 30 Νοεμβρίου. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφτεί Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει επαφές με Τούρκους Αξιωματούχους και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, ανακοίνωσε ότι ο Ρωμαίος Αρχιεπίσκοπος θα φτάσει στην Άγκυρα την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου όπου θα έχει συναντήσεις με τους κύριους πολιτικούς αξιωματούχους της χώρας και επίσκεψη στο μαυσωλείο του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ.

Το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθεί το μουσείο της Αγίας Σοφίας, μετά το Μπλε Τζαμί, το οποίο είχε επισκεφθεί το Νοέμβριο του 2006 και ο πάπας Βενέδικτος 16ος.

Ο Φραγκίσκος θα χοροστατήσει στη συνέχεια λειτουργίας στον καθολικό καθεδρικό ναό της Κωνσταντινούπολης.

Θα συναντηθεί επίσης για μια οικουμενική προσευχή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, με τον οποίο διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις.

Την Κυριακή, ο Πάπας Φραγκίσκος θα εορτάσει την εορτή του Αγίου Ανδρέα μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια θα υπογράψει μαζί του μια κοινή δήλωση.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ποντίφικα στην Τουρκία αναμένεται να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου χρονικά συμπίπτει με τις ισχυρές εντάσεις που οφείλονται στις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν αναζωπυρώσει τις εντάσεις ανάμεσα στους Κούρδους και τους Τούρκους, αλλά και με την έντονη παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στο εσωτερικό της Τουρκίας το οποίο έχει στοχοποιήσει τον Πάπα Φραγκίσκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr