Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπορούσε τη νίκη η Εθνική Ελλάδας 1-1 με το Βέλγιο στο 89΄

Μπορούσε τη νίκη η Εθνική Ελλάδας 1-1 με το Βέλγιο στο 89΄
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Εθνική Ελλάδος, Ποδόσφαιρο,

Η Εθνική Ελλάδας έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στο Βέλγιο, την ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Η «γαλανόλευκη» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα. Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου μόλις στο 89ο λεπτό.

Το παιχνίδι πήγε όπως αναμενόταν, δηλαδή με την ελληνική ομάδα να δίνει χώρο στους Βέλγους, ξεκινώντας την πίεση περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής και συνεχίζοντας με κάλυψη σε όλους τους χώρους και αλληλοβοήθειες, περιόρισαν το αντίπαλο παιχνίδι στον άξονα. Η ανασταλτική λειτουργία τα πήγαινε περίφημα και οι μόνοι κίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο προήλθαν από τις καλές τοποθετήσεις του Μαρουάν Φελαϊνί στην περιοχή της Εθνικής.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε άλλωστε και τις δύο καλές ευκαιρίες των «κόκκινων διαβόλων» στο πρώτο 45λεπτο. Στο 13ο λεπτό βρέθηκε αμαρκάριστος στη σέντρα του Μέρτενς από δεξιά αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 31΄ πήγε να σημειώσει το γκολ της αγωνιστικής με το τακουνάκι (σέντρα του Καράσκο από αριστερά), αλλά ο Καπίνο με θεματική επέμβαση πέταξε την μπάλα κόρνερ.

Η οπορτουνίστρια ελληνική ομάδα έκανε το γήπεδο να βουβαθεί στα 25 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία της στον αγώνα: από την κεφαλιά – πάσα του Ταχτσίδη ο Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας και φτάνοντας απέναντι στον Κουρτουά τον «ζύγισε» και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Το γκολ λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία των παικτών του Μαρτίνεθ, που έδειχναν χαμένοι. Η Ελλάδα κοντρόλαρε άψογα το ρυθμό, αλλά η βλακώδης ενέργεια του Ταχτσίδη να υποπέσει σε αχρείαστο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου (!) και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη, άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Οι παίκτες του Βελγίου βγήκαν μαζικά μπροστά, με τον Ντεμπελέ να περνά στο παιχνίδι αντί του Φελαϊνί, αλλά παρά τη μαζική άμυνα η Ελλάδα (και ο εξαιρετικός Καπίνο) άντεχε. Ως το 89ο λεπτό για την ακρίβεια, αφού στο σημείο εκείνο ο Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε με ένα γκολ ενδεικτικό της κλάσης του, όταν γύρισε το σώμα, παρά την πίεση του Παπασταθόπουλου κι «εκτέλεσε» από κοντά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη, οπότε η Εθνική μετρά τρεις απώλειες, αφού και ο Σάμαρης συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τους Βόσνιους.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr