Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Έκτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Περιστέρι (φωτο + βίντεο)

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Έκτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Περιστέρι (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΟΠΑΠ, Περιστέρι,

Με τη συμμετοχή 850 παιδιών από 15 αθλητικές ακαδημίες και 1.200 γονέων και συνοδών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, η έκτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για το 2017.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, απευθύνοντας χαιρετισμό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ευτυχής που βλέπω τόσο κόσμο σήμερα εδώ για αυτή την υπέροχη δράση, μια γιορτή του αθλητισμού.

Ως ΟΠΑΠ είμαστε πολύ υπερήφανοι που παρέχουμε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για τον αθλητισμό, τις αξίες του και πως να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Η δέσμευση του ΟΠΑΠ σε αυτό είναι απόλυτη και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον των νέων ανθρώπων της Ελλάδας και στην ίδια την χώρα».

Από την πλευρά του, ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, ανέφερε:

«Από την έναρξη του προγράμματος, το 2014, στεκόμαστε στο πλευρό 15.000 παιδιών και περίπου 25.000 γονέων, που συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε σχέση με τον αθλητισμό, την ομαδική δουλειά, τη διατροφή και την ψυχολογία. Από τον Ιανουάριο του 2016, έχουμε επεκτείνει το πρόγραμμα, δημιουργώντας μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι στο DNA του ΟΠΑΠ».

Στο φεστιβάλ συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά.

Συγκεκριμένα παρευρέθησαν οι πρώην διεθνείς μπασκετμπολίστες Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Μιχάλης Κακιούζης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιάννης Σιούτης, o παλαίμαχος βολεϊμπολίστας Μάριος Γκιούρδας, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Βασίλης Χατζηπαναγής και Βασίλης Κωνσταντίνου, οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές Σέρτζιο Αραούχο, Βασίλης Μπάρκας, Νίκος Μαρινάκης, Σωτήρης Πίσπας και Βασίλης Πλιάτσικας, οι παραολυμπιονίκες Παύλος Μάμαλος, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Δήμητρα Κοροκίδα και Κέλλυ Λουφάκη. Επίσης, οι αθλητές Σωτήρης Αναγνωστόπουλος (πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη), Δημήτρης Τσιάμης (άλμα τριπλούν), Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ξιφασκία), Αλέξανδρος Δισακιάς και Κώστας Παπαδόπουλος (άρση βαρών).

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών, ο ΟΠΑΠ διοργανώνει και εφέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δέκα μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Τα έξι πρώτα φεστιβάλ εφέτος έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πάτρα, το Άργος, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και το Περιστέρι, όπου ο ΟΠΑΠ μοιράστηκε τη χαρά του αθλητισμού με 70 ακαδημίες, 4.910 παιδιά και τους 6.900 γονείς και συνοδούς τους.

Στο φεστιβάλ του Περιστερίου, οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές.

Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως ξιφασκία, ελληνορωμαϊκή πάλη και στίβο, ενώ έπαιξαν και σκάκι.

Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Το ταξίδι των φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καλλιθέα.

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε 15.000 παιδιά. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους

• Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA

• Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό

• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά

• Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα


Πετρ Ματεγιόφκσι, Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Ντάμιαν Κόουπ, Πάνος Μπόλλας


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ με τους πρεσβευτές αθλητές και τον «Κερκίδα», τη μασκότ του προγράμματος Κερκίδα ΟΠΑΠ


Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης με ομάδα παιδιών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ


Θοδωρής Παπαλουκάς, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Μάριος Γκιούρδας με ομάδα παιδιών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Eurojackpot: Απόψε στις 21.00 η κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ μέχρι τις 19.00

OPAP GAME TIME: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα beef της τηλεόρασης, τον Μπέκαμ και την OPAP Arena

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με συμμετοχή και της χώρας μας – Έως τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ για το αποψινό έπαθλο των 30 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr