Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΑΕΚ έχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ έχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μετά από τη ρεβάνς-θρίλερ εναντίον τoυ Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ρομαό στο 82΄, αλλά η Ενωση πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 2-1 στον πρώτο αγώνα κι έτσι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ στον τελικό της 6ης Μαϊου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει το ματς στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως χάρη στην τριάδα των μέσων Καμπιάσο, Μάρτινς, Ρομαό που κυριάρχησαν στις περισσότερες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν γκολ και μάλιστα δύο. Το «έψαξε» με πολύ καλά σουτ και τελικά στο 82΄ από πολύ σοβαρό λάθος του Μάνταλου, ο Καρντόσο πέρασε τη μπάλα στον Ρομαό κι αυτός πλάσαρε τον Ανέστη γράφοντας το 0-1.

Ο ημιτελικός είχε πολύ δρόμο ακόμα… Το σοκ ήταν ισχυρό για τους 45.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ αλλά και για τον Χιμένεθ ο οποίος άργησε πολύ να αποφασίσει να αλλάξει κάτι. Η ΑΕΚ είχε φοβερά κενά στην αμυντική της λειτουργία και στο 90΄ ο Καρντόσο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αλμέιδα βγήκε μόνος του απέναντι στον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Το θρίλερ κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τους γηπεδούχους να αμύνονται και να ολοκληρώνουν το ματς με τον Ούγκο Αλμέιδα κάτω από τα δοκάρια λόγω αποβολής του Ανέστη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρία λεπτά μετά, αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη.

Η μεγάλη ανατροπή δεν όλοκληρώθηκε και οι οπαδοί της ΑΕΚ δε βίωσαν αντίστοιχο εφιάλτη με εκείνον του 2015, όταν είχαν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό με γκολ στην εκπνοή.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1΄ Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58΄ Καρντόσο).

* MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Σέρχιο Αραούχο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr