Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζουν 125 Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζουν 125 Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΠΑΠ,

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στο μέλλον του αθλητισμού και τη νεολαία, ανακοινώνει τη συνέχιση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, για τρίτη χρονιά. Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που επιθυμούν να ενταχθούν και να επωφεληθούν από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του http://sportsacademies.opap.gr/el

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 26 Μαΐου 2017. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να επιλεγούν 125 ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα από την αρχή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ανακοίνωσή τους θα γίνει το Σεπτέμβριο 2017.

Κριτήρια συμμετοχής- Διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των σωματείων θα γίνει βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, όπως η ασφάλεια, η προπονητική ομάδα, οι εγκαταστάσεις και οι προδιαγραφές προπόνησης. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η κάθε ακαδημία, σύμφωνα με τη φιλοσοφία, το πλάνο λειτουργίας και τους κανονισμούς-διαδικασίες που τηρεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έχουν όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, που είναι μέλη των Τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και ως εκ τούτου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και διατηρούν:

• Τμήμα ανδρών ή/και γυναικών
• Ακαδημία για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Οι 125 ακαδημίες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα την τρέχουσα χρονιά έχουν εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής.

Σημαντικά οφέλη για 15.100 παιδιά, 500 προπονητές και 25.000 γονείς και κηδεμόνες

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υλοποιείται εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, υποστηρίζει συνολικά 15.100 παιδιά και 500 προπονητές από 125 ακαδημίες, σε 48 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25.000 γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, οι οποίοι υποστηρίζονται συμβουλευτικά από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος σε θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα 475 ώρες προπονητικής εκπαίδευσης και 3.000 ώρες επιστημονικών σεμιναρίων για τους γονείς, τα παιδιά και τους προπονητές.
Κάθε ακαδημία λαμβάνει δωρεάν αθλητικό υλικό που καλύπτει τις προπονητικές της ανάγκες και βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά. Συγκεκριμένα, έχουν διανεμηθεί 8.000 μπάλες, 125 σετ προπονητικού εξοπλισμού, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες και 3.000 διακριτικά παιδικού μεγέθους.

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχεται στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ περιλαμβάνει:

• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
• Προπονητικές κατευθύνσεις για τις ηλικίες 7 έως 12 με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
• Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά
• Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ διοργανώνονται κάθε χρόνο μεγάλες γιορτές του αθλητισμού-φεστιβάλ σε 10 περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 17 φεστιβάλ με τη συμμετοχή 14.820 παιδιών και 23.200 γονέων/συνοδών. Έως το τέλος Μαΐου 2017 θα διοργανωθούν ακόμη τρία φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καλλιθέα.

Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και βιωματικές εμπειρίες αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Επίσης, συμμετέχουν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες και τα φεστιβάλ είναι διαθέσιμες στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Eurojackpot: Απόψε στις 21.00 η κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ μέχρι τις 19.00

OPAP GAME TIME: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα beef της τηλεόρασης, τον Μπέκαμ και την OPAP Arena

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με συμμετοχή και της χώρας μας – Έως τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ για το αποψινό έπαθλο των 30 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr