Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πουλούσα γυαλιά και CD στους δρόμους για να ζήσω

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πουλούσα γυαλιά και CD στους δρόμους για να ζήσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπάσκετ,

Λίγες ώρες πριν τη συμμετοχή του στο All Star Game του ΝΒΑ, τη μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN και μίλησε για το παρελθόν και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

Ο Έλληνας σταρ, πριν βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων, συγκλονίζει, αφού τονίζει ότι ποτέ δεν θα ξεχάσει από που ξεκίνησε και ότι πουλούσε πράγματα στον δρόμο για να ζήσει και να βοηθήσει την οικογένεια του.

Η συγκλονιστική συνέντευξη του Γιάννη:

Για το παρελθόν του: Δεν μπορείς ποτέ να ξεχάσεις από πού ξεκίνησες. Ξέρω ότι θα πάνε έξω και πρόκειται να τα πουλήσουν, αλλά είχα συνηθίσει να είμαι το μικρό παιδί που πουλούσε πράγματα στον δρόμο. Μεγαλώνοντας και περνώντας όσα πέρασα, κατάλαβα πόσο δύσκολη ήταν η ζωή για μένα και την οικγένειά μου. Θα μείνω για πάντα ταπεινός. Ακόμη και τώρα, δεν έχει σημασία αν θα πάρω συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων από τη NIKE, γιατί έτσι μεγάλωσα δεν αλλάζω.

Ήμουν μικρός. Πουλούσα πράγματα από τότε που με θυμάμαι, 6 ή 7 ετών. Ήμουν εκεί για να βοηθώ τους γονείς μου να πουλήσουν ρολόγια, γυαλιά, CD, DVD. Οτιδήποτε μπορούσαμε. Το έκανα μέχρι τα 17. Το έκανα επειδή έπρεπε. Δεν υπήρχε επιλογή. Αν δεν πουλούσαμε, δεν θα είχαμε φαγητό. Δεν ήταν εύκολο και δεν είναι πολύ μακρινό. Είναι πριν από 6 χρόνια, δεν είναι εύκολο να το ξεχάσω. Αλλά αυτές οι στιγμές ήταν όμορφες. Το να ξεπερνάς τις δυσκολίες και βλέπεις την οικογένειά σου να είναι καλά τώρα, είναι απιστευτο. Θυμάμαι αυτές τις στιγμές και είμαι χαρούμενος που τις ξεπέρασα».

Για τον θάνατο του πατέρα του: «Είναι δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου. Οσο περνά ο καιρός, θα γίνεται κάπως πιο εύκολο. Ο πατέρας μου όμως θα είναι πάντα στην καρδιά μου, θα είναι στο παρκέ, στις εξέδρες να με βλέπει. Είναι πάντα μαζί μου και το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να στηρίζω την μητέρα και την οικογένειά μου. Να είμαι ηγέτης και να βεβαιώνομαι ότι ο μικρός αδερφός μου τα πάει καλά στο σχολείο».

Για το όνειρο του: «Όσο το Μιλγουόκι συνεχίσει να κάνει σωστές κινήσεις και μέχρι να γίνουμε διεκδικητές του τίτλου, δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Αυτό είναι το σπίτι μου. Το μόνο που ξέρω είναι η αφοσίωση και ελπίζω να βοηθήσω τον οργανισμό να φέρει χαρά στον κόσμο και στην πόλη με ένα πρωτάθλημα».

Για τους λόγους που παίζει μπάσκετ: «Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να θυμάμαι ποιος είμαι. Ποιος είναι ο λόγος που παίζω μπάσκετ; Το κάνω γιατί το αγαπώ, για την οικογένειά μου. Δεν το κάνω για τα χρήματα και τη δόξα, αλλά επειδή το αγαπώ και το απολαμβάνει η οικογένειά μου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Euroleague: Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν (85-67) και επιστροφή στην τρίτη θέση

Euroleague: Ο «ατσάλινος» Ολυμπιακός νίκησε τη Βίρτους Μπολόνια 74-69 και «βλέπει» τετράδα

Euroleague: Πέρασε σαν σίφουνας από το Κάουνας ο Ολυμπιακός 95-76 τη Ζαλγκίρις

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Μαδρίτη 97-86 τη Ρεάλ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη η Εθνική Ελλάδας 74-72 επί της Ολλανδίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter