Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το facebook σχεδιάζει να παρέχει internet στα 2/3 του πλανήτη που είναι χωρίς σύνδεση

Το facebook σχεδιάζει να παρέχει internet στα 2/3 του πλανήτη που είναι χωρίς σύνδεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Διαδίκτυο, Μαρκ Ζούκερμπεργκ,

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο facebook γνωστοποίησε το φιλόδοξο σχέδιό του να παρέχει διαδικτυακή σύνδεση στα δύο τρίτα του πλανήτη, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, σύμφωνα με το BBC.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας google είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση ειδικών μπαλονιών.

Στόχος τόσο του facebook όσο και της google είναι να αυξήσουν τους χρήστες τους σε περιοχές αναπτυσσόμενων χωρών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα του facebook δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο κάνουν λόγο για χρήση δορυφόρων, ακτίνων λέιζερ και μη επανδρωμένα αεροσκαφών στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ήδη, το facebook έχουν συνάψει συμφωνίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Φιλιππίνες και Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στις συγκεκριμένες χώρες.

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, συνάπτοντας αντίστοιχες συμφωνίες, ωστόσο ο στόχος παροχής διαδικτυακής σύνδεσης σε όλο τον κόσμο απαιτεί και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών» ανέφερε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Προκειμένου να επιτύχει το φιλόδοξο σχέδιό του το facebook εγκαινίασε το Connectivity Lab, ένα «εργαστήριο» ερευνών στο οποίο θα απασχολούνται ειδικοί στην αεροναυπηγική και στις νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, το facebook προσέλαβε μια ομάδα πέντε ατόμων από την βρετανική εταιρεία Ascenta, η οποία κατασκεύασε το Zephyr, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέχει το ρεκόρ πτήσης στηριζόμενο αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Έλον Μασκ: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» ο Πούτιν να χάσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Φρίκη στην Αττική: 35χρονος κακοποιούσε ΑμΕΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr