Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Samsung Galaxy Note 7: Ανακαλούνται γιατί μπορεί να εκραγούν!

Samsung Galaxy Note 7: Ανακαλούνται γιατί μπορεί να εκραγούν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Samsung Galaxy Note 7: Η Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) ανακοίνωσε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου την ανάκληση των συσκευών Samsung Galaxy Note 7 smartphones, αναφέροντας πως οι συσκευές μπορεί να εκραγούν και να προκαλέσουν εγκαύματα.

Σύμφωνα με την CPSC, υπήρξαν 92 αναφορές από καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες ανέφεραν ότι η μπαταρία του smartphone υπερθερμάνθηκε, με 26 περιπτώσεις εγκαυμάτων και 55 περιπτώσεις υλικής καταστροφής.

“Η μπαταρία ιόντων λιθίου στα smartphones Galaxy Note 7 μπορεί να υπερθερμανθεί και να πιάσει φωτιά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο εγκαυμάτων τους καταναλωτές”, ανέφερε η CPSC.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Samsung άρχισε τις προσπάθειές της για να αντικαταστήσει τα τηλέφωνα, επικαλούμενη “ένα θέμα μπαταρίας”.

Ο Κοχ Ντονγκ – Τζιν, πρόεδρος της Samsung για τις κινητές συσκευές, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου ότι η έρευνα έδειξε ότι υπήρξε “ένα μικρό πρόβλημα στη διαδικασία κατασκευής”.

Εκείνη την περίοδο, η εταιρεία δέχθηκε αυστηρή κριτική από την CPSC για τη μη συνεργασία της με τον οργανισμό για να αντιμετωπιστεί πιο επίσημα το θέμα.

“Οι εταιρείες δεν θα πρέπει προχωρούν σε μονομερείς ανακοινώσεις ανάκλησης”, είπε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στις 2 Σεπτεμβρίου, και συνέχισε: “Αυτό δεν εξυπηρετεί τους καταναλωτές”.

«Η ανάκληση αφορά το smartphone Samsung Galaxy Note 7 που έχουν πουληθεί πριν τις 15 Σεπτεμβρίου του 2016″, τονίζει η CPSC.

Η απόσυρση αποτελεί ακριβό πλήγμα

H απόσυρση 1 εκατομμυρίου “έξυπνων κινητών” τύπου Galaxy Note 7 αποτελεί ακριβό πλήγμα, καθώς βασιζόταν στο μοντέλο αυτό να αυξήσει πωλήσεις ενώ ανταγωνίζεται τις νέες συσκευές κινητών ανταγωνιστές της όπως η Apple.

Το μέγεθος της απόσυρσης είναι πρωτόγνωρο για την Samsung, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής “έξυπνων κινητών” (smartphones) στον κόσμο.

Σύμφωνα με την Samsung, χρειάζεται να ανακληθούν περίπου 2.5 εκατομμύρια συσκευές παγκόσμια. Μερικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η ανάκληση θα κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δις ευρώ) σε απωλεσθέντα κέρδη φέτος.

Η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Στο μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις συσκευές που έχουν ανακληθεί κλειστές και να μην φορτίζονται κατά τη διάρκεια πτήσεων, επισημοποιώντας μια πρόταση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr