Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αντίο» στα FM του ραδιοφώνου λέει η Νορβηγία

«Αντίο» στα FM του ραδιοφώνου λέει η Νορβηγία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εποχή του ψηφιακού ραδιοφώνου πέρασε την Πέμπτη η Νορβηγία, αποτελώντας την πρώτη χώρα η οποία είπε «αντίο» στα FM, σε ό,τι αφορά τα δίκτυα εθνικής εμβέλειας.

Η διαδικασία μετάβασης των εθνικών δικτύων από τα FM στο ψηφιακό πρωτόκολλο εκπομπής DAB ξεκίνησε από τις 11 Ιανουαρίου και πλέον οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν σε όλη την επικράτεια της χώρας θα είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά τους τοπικούς σταθμούς, έχουν προθεσμία πέντε ετών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη μετάβαση, εξακολουθώντας να εκπέμπουν στα FM.

Οι οπαδοί της ψηφιακής τεχνολογίας υποστηρίζουν ότι προσφέρει καλύτερο ήχο και επιτρέπει την ταυτόχρονη μετάδοση περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών, σε πολύ χαμηλότερο μάλιστα κόστος.

Ωστόσο, μεγάλη μερίδα του νορβηγικού πληθυσμού -κυρίως συνταξιούχοι και οδηγοί- δήλωσαν αντίθετοι στο να σιγήσουν τα FM, επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα αλλά και το υψηλό κόστος της μετατροπής ενός ραδιοφώνου από αναλογικό σε ψηφιακό.

Βάσει ερευνών που δημοσιεύθηκαν στον νορβηγικό Τύπο και όπως αναφέρει ο Guardian, μόλις 49% των αυτοκινήτων διαθέτουν ψηφιακούς δέκτες, ενώ ο αριθμός των Νορβηγών που ακούν καθημερινά το ραδιόφωνο έχει μειωθεί κατά 10% το τελευταίο έτος και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NRK έχει χάσει το 21% των ακροατών του.

Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία αναμένεται να είναι οι επόμενες χώρες οι οποίες εντός των επομένων ετών θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στρατολογούσαν κατασκόπους μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που ζητούσαν άσυλο στη Νορβηγία

-31,1°C στη Νορβηγία – Παγωνιά ρεκόρ

Η Νορβηγία στέλνει δύο F-16 στη Δανία ως εκπαιδευτικά για Ουκρανούς πιλότους

Ο Νορβηγός που έσφαξε τον αστυνομικό έπεσε «θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του», λέει ο δικηγόρος του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr