Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δέκα πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης για διακοπές Χριστουγέννων

Οι δέκα πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης για διακοπές Χριστουγέννων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διακοπές, Χριστούγεννα,

Σύμφωνα με στοιχεία της μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, το Ρέικιαβικ εκτός από βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι και η ακριβότερη για διακοπές Χριστουγέννων, καθώς η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο της Ισλανδικής πρωτεύουσας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το Λονδίνο, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό Χριστουγέννων για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη βρετανική πρωτεύουσα είναι λίγο κάτω από τα 300 ευρώ. Σχεδόν 50 ευρώ φθηνότερα βρίσκεται η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία στο Παρίσι την παραμονή των Χριστουγέννων. Στην τέταρτη θέση με μέση τιμή που προσεγγίζει τα 200 ευρώ βρίσκεται η Ρώμη, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα του Νότου στην πρώτη δεκάδα.

Από τις πρώτες θέσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρωτεύουσες της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Τσεχίας, όπως και οι δημοφιλείς προορισμοί για city breaks, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.

Η Αθήνα βρίσκεται σχεδόν στη μέση της λίστας, στην 23η θέση με μέση τιμή διανυκτέρευσης ελάχιστα πάνω από τα 100 ευρώ. Είναι από τις φθηνότερες μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, μία θέση πάνω από το Βερολίνο, ενώ χαμηλότερα βρίσκονται η Μόσχα, η Βαρσοβία και το Βουκουρέστι. Στα Βαλκάνια πάντως η Αθήνα είναι η ακριβότερη πρωτεύουσα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γειτονικές μας πρωτεύουσες βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης με μέση τιμή ξενοδοχείων σε Σόφια, Τίρανα και Σκόπια να κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ.

* Η μέση τιμή διαμονής για κάθε πόλη προέκυψε από στοιχεία της Travelmyth για αναζήτηση ξενοδοχείων και καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2016 για μία διανυκτέρευση την παραμονή των Χριστουγέννων, έπειτα από σύγκριση τιμών των διαθέσιμων επιλογών στα συνεργαζόμενα sites online κρατήσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία απαγόρευσε να γιορτάζονται Χριστούγεννα, Πάσχα και Χαλοουίν (Halloween) στα σχολεία

Στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

10.000 παιδικές ευχές εκπληρώθηκαν από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαΐνης τις γιορτές – Στο 85-90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών

DW: «Επιτρέπεται» να γιορτάζουν Πρωτοχρονιά οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr