Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόδραση στον παράδεισο: Οι “άγνωστες” παραλίες της Νάξου

Απόδραση στον παράδεισο: Οι “άγνωστες” παραλίες της Νάξου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νάξος, Φωτογραφίες,

Ένα ταξιδιάρικο αλλά και χρηστικό άρθρο για τις “άγνωστες” παραλίες της Νάξου φιλοξενεί στο 10ο τεύχος του το free press περιοδικό My Naxos.

Άγιος Προκόπης, Αγία Άννα, Πλάκα, Άγιος Γεώργιος, είναι μερικές από τις πολυδιαφημισμένες, βραβευμένες, γνωστές ως τα πέρατα του κόσμου παραλίες της Νάξου, που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Το φωτορεπορτάζ της Πόπης Αλιμπέρτη, που αναδημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα naxosnow.gr, μας ξεναγεί και σε άλλες “άγνωστες” στους περισσότερους παραλίες, που σε μαγεύουν με την πρώτη ματιά!

Ερημικές, γοητευτικές, με αμμόλοφους, βράχια, σπηλιές, πολύχρωμα βότσαλα ή άμμο, κέδρους ή άλλου είδους βλάστηση… με μπλε ή γαλαζοπράσινα νερά, αφρισμένες ή ήρεμες, γοητεύουν και συναρπάζουν κάθε επισκέπτη. Ιδανικές για εσάς που αναζητάτε να δραπετεύσετε σε μικρούς παραμυθένιους παράδεισους…

naxos1

Αμίτης: Η παραλία Αμίτης βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, σε απόσταση 10 περίπου χιλιόμετρα από την Χώρα. Είναι η «επίσημη» παραλία, των χωριών Γαλήνη και Εγγαρές που ολοένα όμως αποκτά και νέους θαυμαστές που προτιμουν μια εναλλακτική πρόταση μακριά από τις καλά οργανωμένες και πολύβουες παραλίες του νησιού. Αρκετά μεγάλη, αμμουδερή, με πεντακάθαρα και ζεστά νερά.

naxos2

Χίλια Βρύση: Οδηγώντας προς τον Απόλλωνα και λίγο μετά τη Μονή της Φανερωμένης θα συναντήσετε το μικρό οικισμό της Χίλιας Βρύσης. Παίρνοντας οδηγίες από την πινακίδα που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, στρίβετε σε ένα μικρό χωματόδρομο όπου σας περιμένει μια ήσυχη και ξεχωριστής ομορφιάς παραλία σ” ένα μικρό κόλπο, με εντυπωσιακά βράχια, βότσαλα και καταγάλανα νερά. Στο βάθος ένας μικρός βράχος μέσα στη θάλασσα σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις κολυμπώντας και γιατί όχι… να κάνεις από εκεί τις βουτιές σου!

naxos3
Αμπράμ:
20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Νάξου, θα συναντήσετε τον όρμο Αμπράμ. Παραδεισένιος τόπος με εναλλαγές τοπίου, πλούσια βλάστηση, και μια «ειδυλλιακή» παραλία με πεντακάθαρα, έντονα μπλε, διάφανα νερά και χρωματιστά βότσαλα με άμμο… Ξεχαστείτε στην παραλία ή στην παραδοσιακή ταβέρνα που υπάρχει στην περιοχή και απολαύστε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα που έχετε δει μέχρι σήμερα. Το Αμπράμ μαγνητίζει πολλούς επισκέπτες από τον καλλιτεχνικό χώρο. Μάλιστα στην περιοχή βρίσκονται, αρκετά από τα έργα του γνωστού Έλληνα γλύπτη, Κυριάκου Ρόκκου.

naxos4

Λιώνας: Βρίσκεται στην Βορειοανατολική Νάξο σε απόσταση 40 χλμ από το κέντρο της Χώρας και 6 χλμ. από το χωριό Κόρωνος. Η παραλία, του γραφικού ορμίσκου, έχει βότσαλα τα περισσότερα σε μαύρο χρώμα, λόγω του ορυκτού της περιοχής (σμυρίγλι) και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά που σε συνδυασμό με το βραχώδες τοπίο προσφέρουν στους επισκέπτες μια ξεχωριστή εμπειρία. Η θάλασσα συνήθως είναι αγριεμένη, εξαιρετικά όμως γοητευτική, εξαιτίας των βοριάδων που επηρεάζουν την περιοχή. Εδώ θα συναντήσετε παραδοσιακά ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακούς μεζέδες.

naxos5

Αζαλάς: Βρίσκεται βόρεια του όρμου της Μουτσούνας (σε απόσταση 37 χλμ από τη Χώρα και 7 από την Απείρανθο)και έχειδημιουργηθεί από μια βραχώδη ανατολική απόληξη που έχει φτιάξει μια «αγκάλη» κοντά στο ακρωτήριο Σταυρός. Στην παραλία του Αζαλά θα απολαύσετε το μπάνιο σας σίγουρα σε πεντακάθαρα νερά και θα στρώσετε την πετσέτα σας πάνω σε πολύχρωμα βότσαλα. Όταν φυσάει βοριάς, το παιχνίδι με τα κύματα θα σας συναρπάσει!

naxos6

Μουτσούνα: Η Μουτσούνα είναι παραλιακό χωριό και ανοικτός σχετικά όρμος, στα ανατολικά παράλια της Νάξου. Είναι η κατεξοχήν αγαπημένη παραλία των Απεραθιτών «στρωμένη» με άμμο και λαμπερά κομμάτια σμυριγλιού, παραδεισένια νερά και με φόντο διάσπαρτα μικρά νησάκια στο βάθος… Στη Μουτσούνα καταλήγει το εναέριο σύστημα μεταφοράς σμύριδας ο «εναέριος» όπως λέγεται τοπικά. Έχει ταβερνούλες με παραδοσιακή κουζίνα και φρέσκο ψάρι. Την περιοχή προτιμά για τις καλοκαιρινές διακοπές του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

naxos7

Ψιλή άμμος: Πανέμορφη παραλία με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά ανατολικά της Νάξου, μεταξύ της Μουτσούνας και του Πάνορμου. Η ομορφιά της είναι μοναδική, αλλά και ξεχωριστή από τις άλλες παραλίες της Νάξου, καθώς τα δέντρα πάνω στους αμμόλοφους σε ταξιδεύουν σε ένα τροπικό τοπίο… Η απόλυτη ομορφιά και χαλάρωση, μακριά από τα συνηθισμένα.

n1

Πάνορμος: Άλλος ένας μικρός παράδεισος χωμένος στα ανατολικά της Νάξου.
Μία μικρή απάνεμη αμμουδερή παραλία κι ένα φυσικό τοπίο με φοίνικες συνθέτουν μια ακόμη άγνωστη σε πολλούς, αλλά πανέμορφη παραλία του νησιού. Η πρόσβαση στον Πάνορμο γίνεται με δρόμο που είναι πάνω στη θάλασσα με αφετηρία τη Μουτσούνα (απέχει, 54 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου). Αγαπημένος προορισμός και για σκάφη που σχεδόν πάντα το καλοκαίρι θα συναντήσετε εδώ αγκυροβολημένα.

n2

Αγιασσός: Το γαλήνιο τοπίο αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ενώ από τα νότια έως τα δυτικά υψώνονται προστατευτικά μικροί απαλόγραμμοι πράσινοι λόφοι, κατάφυτοι από φίδες και σχινιές, οι οποίοι αφήνουν στα βόρεια ένα στενό πέρασμα στα μελτέμια… Από τα δύο άκρα της μεγάλης αμμουδιάς προς τα Χοχλίδια αλλά και προς το Ροό, η βραχώδης ακτή διαμορφώνεται σε πολλά γραφικά και κρυφά, σκιερά και βοτσαλωτά λιμανάκια με πεντακάθαρα γαλάζια νερά ιδανικά για κολύμπι. (Νικόλαος Γ. Προμπονάς)

n3

Ορκός: Μια ακόμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς παραλία της Νάξου. Βρίσκεται μεταξύ της Πλάκας και Μικρής Βίγλας. Σειρά από μικρούς, ατομικούς θα έλεγε κανείς, σκιερούς ορμίσκους σε γοητεύουν και σε μαγνητίζουν. Τα κρυστάλινα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, η λευκή χοντρή άμμος σε συνδιασμό με τα βράχια και το πράσινο από τους κέδρους τοπίο, καθιστούν την παραλία έναν ακόμη μικρό παράδεισο μέσα στη Νάξο.

n4
Χαβάη:
Ένα μικρό θαύμα που θα σας αφήσει άφωνους. Η παραλία Χαβάη βρίσκεται στο δρόμο λίγο πριν το Αλυκό, κρυμμένο μέσα στο κεδροδάσος… Απίστευτη, ερημική παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά που σίγουρα θα τη λατρέψετε. Το αυτοκίνητο δεν πάει κοντά στην παραλία, έχει λίγο ποδαρόδρομο, όμως το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει. Αν πάτε απόγευμα, καθίστε οπωσδήποτε για το ηλιοβασίλεμα – είναι μαγεία!

n5

Αλυκό: Μέσα στο κεδροδάσος και κάτω από τα ερειπωμένα κτίσματα που δεν τελείωσαν ποτέ, βρίσκεται μια ακόμα μικρή, γαλήνια και ξεχωριστή παραλία της Νάξου. Αμμουδερή με πεντακάθαρα νερά, κρυμμένο καταφύγια για σας που ζητάτε την απόλυτη ομορφιά και γαλήνη… Ξαπλωμένοι στην άμμο βλέπουμε την Ηρακλειά, την Ίο και τις κορυφογραμμές της νότιας Νάξου.

Ωστόσο, εξερευνώντας τη Νάξο συναντάμε ένα σωρό ακόμη παραλίες – μικροί παράδεισοι… Μη διστάσετε να τους ανακαλύψετε!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νάξος: Στο αυτόφωρο τρεις επιχειρηματίες για παράνομη κατάληψη αιγιαλού

Κίνημα της πετσέτας: «Με εκσκαφικό έβγαζε τις πλάκες από τη θάλασσα της Πλάκας στη Νάξο»

Zeit: Τα νησιά του Αιγαίου ακριβός τουριστικός προορισμός για την πλειοψηφία των Ελλήνων

Νάξος: 14χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε 17χρονος

Το SUPERRUNNER JET παράτησε τους επιβάτες που το περίμεναν στη Νάξο κι έφυγε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr