Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το γυναικείο οργασμό και ντρεπόσασταν να ρωτήσετε!

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το γυναικείο οργασμό και ντρεπόσασταν να ρωτήσετε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργασμός,

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι δύο συχνότερες αιτίες προβλημάτων στον γυναικείο οργασμό είναι ο ανεπαρκής ερεθισμός και παράγοντες οι οποίοι αποσπούν την προσοχή από τον ερεθισμό, όπως η ανησυχία για την εικόνα τους, για την ικανοποίηση του συντρόφου, η ανησυχία μήπως τους ακούσουν τα παιδιά ή οι γονείς, οι σκέψεις για δουλειές, καθώς και η ενοχή τους για τη σεξουαλική πράξη.

Στο σύνολό τους, οι μελέτες υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι  να οδηγήσουν τις  γυναίκες να βιώσουν οργασμό, είτε μέσω κολπικής διέγερσης, είτε μέσω διέγερσης της κλειτορίδας, ή και με διέγερση και των δύο ταυτόχρονα.

Έρευνα που έγινε στην Αμερική έδειξε ότι το 61% των 1600 γυναικών που έλαβαν μέρος, δήλωσαν ότι μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό μέσω αυνανισμού, ενώ μόνο το 29% δήλωσε ότι μπορεί να φτάσει σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός: όσες αυνανίζονται έχουν καλύτερη γνώση του σώματός τους και των ερωτογόνων περιοχών τους κι έτσι μπορούν να κατευθύνουν καλύτερα τον εραστή τους.

Πόσο διαφορετικά βιώνουν τον οργασμό οι άντρες από τις γυναίκες; Σε αυτό και σε άλλα ερωτήματα απαντά η διδακτορική ερευνήτρια Αναστασία Ελευθερίου.

Έχει αποδειχθεί ότι παρά τις ποικίλες εμπειρίες τους, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παρουσιάζουν περίπου την ίδια νευρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Σύμφωνα  με τον καθηγητή Barry Komisaruk , «Οι ομοιότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια του οργασμού είναι πολύ μεγαλύτερες από τις διαφορές».

Μετά τον οργασμό, ωστόσο, σημαντικές διαφορές αναδύονται, οι οποίες θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν τόσο διαφορετικά μετά την κορύφωση.

Ο Komisaruk, παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένες περιοχές του ανδρικού εγκεφάλου σταματούν να ανταποκρίνονται στην περαιτέρω διέγερση των γεννητικών οργάνων αμέσως μετά τον οργασμό, ενώ οι εγκέφαλοι των γυναικών εξακολουθούν να ενεργοποιούνται:

αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικές γυναίκες βιώνουν πολλαπλούς οργασμούς, ενώ οι άνδρες δεν μπορούν να το κάνουν.

Το μέγεθος μετράει;

Η γιατρός Rachel Pauls αναρωτήθηκε εάν το μέγεθος και η θέση της κλειτορίδας σε υγιείς γυναίκες μπορεί να επηρεάσει την ευκολία με την οποία επιτυγχάνουν οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Έτσι, η ίδια και οι συνάδελφοί της μελέτησαν με τη μέθοδο μαγνητικού τομογράφου δέκα γυναίκες που ισχυρίστηκαν σπάνια επίτευξη οργασμού κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής, και είκοσι γυναίκες που δήλωσαν επίτευξη οργασμού σχεδόν κάθε φορά. Διαπίστωσαν ότι όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της κλειτορίδας, και όσο μεγαλύτερη η απόστασή της από τον κόλπο, τόσο πιο δύσκολη γινόταν η επίτευξη οργασμού.

Ο καθηγητής Emmanuele Jannini, συμβουλεύει τις γυναίκες  όχι μόνο να απολαμβάνουν το σεξ, αλλά και να απολαμβάνουν την διαδικασία εξερεύνησης του εαυτού τους:

«Μην νομίζετε ότι το γυναικείο σώμα είναι σαν μια μηχανή που μπορεί πάντα να αποδώσει το ίδιο».

Απολαύστε την μοναδικότητα και διαφορετικότητά σας και μην φοβηθείτε τους πειραματισμούς!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες έχουν τον πιο δυνατό οργασμό – Τι έδειξε έρευνα

Έχει 100 οργασμούς και πάνω από 40 ακούσιες στύσεις τη μέρα (βίντεο)

29χρονος Βρετανός τυφλώθηκε μετά από οργασμό

Αποκαλύψεις για Χίτλερ: Έρχονταν σε οργασμό με τις σκηνές βίας!

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να έρθει σε οργασμό μια γυναίκα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr