Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ απειλεί τον ελληνικό λαό και ζητά “ανταλλάγματα”

Η Μέρκελ απειλεί τον ελληνικό λαό και ζητά “ανταλλάγματα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά η αμετανόητη προτεστάντισσα Άνγκελα Μέρκελ έδειξε τα δόντια της λιτότητας που έχει επιβάλλει το γερμανικό Ράιχ στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο.

Η πρώην ανατολικοευρωπαία Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη από το βήμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με το γνωστό εκβιαστικό γερμανικό στυλάκι, ότι δεν θα υπάρξει “καμιά βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα”. Όπως γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, ανταλλάγματα για τους Γερμανούς είναι η πλήρης εξαθλίωση του λαού μας και το ξεπούλημα – υποταγή της πατρίδας μας.

Βεβαίως, μέσα στη γερμανική αλαζονεία της, παραδέχτηκε ότι η προοπτική της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερη απ’ ό,τι πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτό μάλλον ήταν για να δώσει κάποια εύσημα στη συγκυβέρνηση που φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή να τελεί υπό κατάρρευση.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι θα πρέπει όλες οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες να προχωρήσουν σε προσαρμογές, οι οποίες θα πρέπει να εδράζονται στις γνωστές τρεις αρχές:

– δημοσιονομική σταθερότητα με μηδενικά ελλείμματα

– δομικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και

– υποστήριξη της ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, μέσω του σχεδίου Γιούνκερ, αλλά κυρίως όμως με επενδύσεις προερχόμενες από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Γι αυτές θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι επενδυτές. «Οι πολιτικοί δεν ενδείκνυνται ιδιαίτερα γι αυτό» είπε, ομολογώντας φυσικά ότι στο νέο γερμανικό Ράιχ που οικοδομεί η Μέρκελ και οι υποταγμένες σε αυτήν νοτιοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι πολιτικοί είναι “διακοσμητικοί” και κουμάντο κάνουν αποκλειστικά οι επιχειρηματίες.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες εχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -τρεις από τις πέντε χώρες- έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους. Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημείωσε – μεταξύ άλλων – η Μέρκελ.

Υπερψηφίστηκε η παράταση του ελληνικού μνημονίου από τη γερμανική Βουλή

Εν τω μεταξύ η γερμανική Βουλή ενέκρινε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο μήνες.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να διαπραγματευτεί εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης την ένταξη της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL), μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος.

Δεν ψήφισαν υπέρ της δίμηνης παράτασης του Μνημονίου στην Ελλάδα οι αριστεροί βουλευτές.

Στο προοίμιο της ψηφοφορίας ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών για οικονομικά ζητήματα Γιόαχιμ Πφάιφερ δήλωσε στην εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα και τη συνέχεια των ελέγχων γύρω από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων». Και τόνισε, απευθυνόμενος προφανώς στην αντιπολίτευση, ότι η γερμανική βουλή «δεν θα δώσει στην Ελλάδα λευκή επιταγή».

Αυτοί που μας χρωστάνε δισεκατομμύρια ευρώ πολεμικών αποζημιώσεων, μας υψώνουν το δάχτυλο και μας προσβάλλουν συνεχώς, διότι το πολιτικό μας σύστημα φοβισμένο και δουλοπρεπές δεν μπορεί επιτέλους να πει ένα “όχι”! Να πει ένα ¨”όχι” και να βάλει ένα τέλος στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού από τους τζιχαντιστές του νεοφιλελευθερισμού της κυρίας Μέρκελ και της παρέας της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr