Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UNICEF: 8,6 εκατ. παιδιά στη Συρία στο έλεος της βίας και της προσφυγιάς

UNICEF: 8,6 εκατ. παιδιά στη Συρία στο έλεος της βίας και της προσφυγιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UNICEF, Παιδιά, Συρία,

Η κρίση στη Συρία αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά, τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει η UNICEF.

Μέχρι το τέλος του 2015, η ζωή περισσότερων από 8,6 εκατομμυρίων παιδιών στην περιοχή θα βρίσκεται υπό το φάσμα της βίας και της προσφυγιάς.

Αυτός ο αριθμός ήταν 7 εκατομμύρια μόλις πριν από ένα μήνα, επεσήμανε η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Maria Calivis, παρουσιάζοντας, την Πέμπτη, στο Αμάν της Ιορδανίας το Σχέδιο Ανταπόκρισης της UNICEF για τη Συρία. Επιπλέον δήλωσε:

“Από την αρχή της κρίσης και παρά τους κινδύνους και τα εμπόδια που συνοδεύουν μια σύγκρουση τέτοιας κλίμακας και βαρβαρότητας, η UNICEF και οι συνεργάτες της έχουν προσφέρει καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης, εκπαίδευση, φροντίδα υγείας και εμβολιασμούς, καθώς και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους.

Τη χρονιά αυτή, ως μέρος της έκκλησης για τη Συρία του 2015, η UNICEF ανανεώνει τη δέσμευσή της για την επιβίωση και την προστασία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ζουν κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες υπό πολιορκία.

Παράλληλα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για λογαριασμό των φτωχών κοινοτήτων στις γειτονικές χώρες όπου έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται τις ζωτικές υπηρεσίες και τα σχολεία τους με τα παιδιά των προσφύγων και των οικογενειών τους που ζουν ανάμεσά τους.

Το 2015, αντλώντας από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει επί τόπου και εργαζόμενοι μαζί με τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες, η UNICEF πρόκειται να:

Διπλασιάσει τον αριθμό των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την ενίσχυση ανθεκτικών δικτύων και υποδομών ύδρευσης. Μόνο στη Συρία, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες ανάγκες πάνω από 16 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Διπλασιάσει τον αριθμό των παιδιών που έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ιδίως στη Συρία και την Ιορδανία, διευρύνοντας ταυτόχρονα την παροχή εκπαιδευτικού υλικού για τα παιδιά που ζουν σε περιοχές της Συρίας που είναι δύσκολο να προσεγγισθούν εξαιτίας της βίας.

Συνεχίσει τις εκστρατείες εμβολιασμού που είναι σε εξέλιξη με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων πολιομυελίτιδας, ενώ θα διπλασιάσει τον αριθμό των παιδιών στη Συρία που επωφελούνται από πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Προσφέρει φροντίδα και υποστήριξη για 850.000 παιδιά που πλήττονται άμεσα από τη σύγκρουση, ενώ θα επεκτείνει τη χρηματική ενίσχυση και την παροχή ρουχισμού για το χειμώνα στις οικογένειες των πιο ευάλωτων παιδιών.

Ενισχύσει τις προσπάθειες των τοπικών αρχών για την παροχή εκπαίδευσης, υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και υπηρεσίες προστασίας για τους πρόσφυγες από τη Συρία και τις κοινότητες υποδοχής παιδιών.

Οι δεσμεύσεις αυτές – κοστολογούνται σε 903 εκατομμύρια δολάρια – αντιπροσωπεύουν το απολύτως ελάχιστο που μπορούν να αναμένουν τα παιδιά που πλήττονται από αυτή τη σύγκρουση, από τη UNICEF και τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της.
Καλούμε τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο να μας βοηθήσετε να κάνουμε αυτές τις δεσμεύσεις πραγματικότητα.” καταλήγει η Maria Calivis.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Ισραήλ: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από το Ιράν»

Αποσύρονται από τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις – «Δεν υπάρχει εκεχειρία χωρίς απελευθέρωση ομήρων»

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr