Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Έσυραν γυναίκα στο δρόμο και την αποκεφάλισαν (βίντεο)

Σαουδική Αραβία: Έσυραν γυναίκα στο δρόμο και την αποκεφάλισαν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αρχές στη Σαουδική Αραβία αποκεφάλισαν στη μέση του δρόμου μια γυναίκα, στην Ιερή Πόλη της Μέκκας, σύμφωνα με τα σαουδαραβικά Μέσα ενημέρωσης.

Η Λάιλα Μπιντ Αμπντούλ Μουταλίμπ Μπασίμ (Laila Bint Abdul Muttalib Basim), με καταγωγή από τη Μπούρμα και μόνιμη κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, βρέθηκε ένοχη για τον βασανισμό και τη δολοφονία της 7χρονης θετής κόρης της και καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό τη Δευτέρα.

Πλάνο από την εκτέλεσή της δείχνει να τη σέρνουν στο δρόμο και να την κρατάνε κάτω τέσσερις αστυνομικοί.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την εκτέλεσή της, ακούγεται να φωνάζει λίγο πριν της κόψουν το κεφάλι: “Δεν σκότωσα, δεν σκότωσα”.

Στη συνέχεια η Μπασίμ ουρλιάζει καθώς ο δήμιος της κόβει τον λαιμό. Θα χρειαστεί δεύτερο και τρίτο χτύπημα με τη λεπίδα για να της πάρει εντελώς το κεφάλι. Μετά οι αστυνομικοί που στέκουν παραδίπλα απομακρύνουν το άψυχο σώμα της από τη μέση του δρόμου.

Ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία εξηγεί πώς η γυναίκα εκτελέστηκε:

“Οι Αρχές στη Σαουδική Αραβία έχουν δύο μεθόδους για να αποκεφαλίζουν ανθρώπους”, λέει ο Μοχάμεντ Αλ Σαέντι (Mohammed Al Saeedi). “Ένας τρόπος είναι να κάνουν ένεση στον μελλοθάνατο με παυσίπονα και ο άλλος τρόπος είναι χωρίς παυσίπονα. Αυτή η γυναίκα αποκεφαλίστηκε χωρίς παυσίπονα, ήθελαν να την κάνουν να πονέσει”.

Δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι η εκτέλεση έγινε για την προστασία της “ασφάλειας”.

“Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκαταστήσει την ασφάλεια και να εφαρμόσει τη δικαιοσύνη. Θα εφαρμόσει το νόμο του Θεού εναντίον όσων επιτίθενται σε αθώους και χύνουν το αίμα τους. Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι όσοι διαπράξουν παρόμοια εγκλήματα θα τιμωρηθούν με την ίδια ποινή”.

Η Σαουδική Αραβία ήδη στις πρώτες 14 ημέρες του 2015 έχει εκτελέσει 9 ανθρώπους.

Το 2014 εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία 87 άνθρωποι και το 2013 οι αποκεφαλισμοί ήταν 78.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι 72 από τους 87 αποκεφαλισμούς το 2014 ήταν μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου και το 43% όσων αποκεφαλίστηκαν ήταν αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες.

Ο Μοχάμεντ Αλ Σαέντι λέει ότι ο λόγος που στη Σαουδική Αραβία το κράτος κόβει κεφάλια δημοσίως, σε δρόμους και πλατείες, είναι για να δείξει στο λαό ότι η βασιλική οικογένεια είναι πανίσχυρη.

“Συνήθιζαν να εκτελούν ανθρώπους στα κεντρικά σημεία των πόλεων, αλλά από την αρχή του 2014 αποκεφαλίζουν ανθρώπους οπουδήποτε. Παλαιότερα όταν συνέβαινε κάποια δημόσια εκτέλεση οι υπήκοοι μαζεύονταν για να παρακολουθήσουν, αλλά τώρα με όλους αυτούς τους σκοτωμούς, μόνο λίγοι γυρίζουν να κοιτάξουν. Όταν συμβαίνει ένας αποκεφαλισμός στη μέση του δρόμου οι περαστικοί προσπερνάνε αδιάφοροι, επειδή έχει αρχίσει ως θέαμα και γίνεται καθημερινό, συνηθισμένο. Η κατάσταση στη Σαουδική Αραβία είναι σκοτεινή και θα γίνει ακόμα πιο μαύρη”.

Το βίντεο αν και αναρτήθηκε στο YouTube έχει κατέβει. Καταφέραμε και το βρήκαμε από άλλη πηγή:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Αδιανόητο στα Τρίκαλα: 46χρονος αποκεφάλισε τον πατέρα του με αλυσοπρίονο

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Γερμανία: Μουσουλμάνοι μαθητές ήθελαν να επιβάλουν τη Σαρία στο σχολείο τους με… λιθοβολισμό για τους παραβάτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr