Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας έχασε τη θέληση για μάχη – Για αυτό έπεσε η Ιντλίμπ

Ο στρατός της Συρίας έχασε τη θέληση για μάχη – Για αυτό έπεσε η Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω πανηγυρισμών από τους τζιχαντιστές και τους “μετριοπαθείς” στασιαστές της Συρίας, που κατέλαβαν εύκολα την πόλη Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της χώρας το Σάββατο, το ARA News εξηγεί τους λόγους που αυτή η μεγάλη και στρατηγικής σημασίας πόλη χάθηκε για την κυβέρνηση της Δαμασκού και πέρασε στον έλεγχο των στασιαστών.

Μιλώντας στο ARA News ο Αμάρ Γιουνίς, μαχητής στον στρατό Αλ Φατίχ (Al – Fatih), ένα όνομα “ομπρέλα” που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, εξηγεί ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες από τους στασιαστές να καταλάβουν την Ιντλίμπ, ωστόσο, η έλλειψη ενότητας και κοινού συντονισμού από την πλευρά τους δεν τους επέτρεψε να αλώσουν την πόλη νωρίτερα.

Στην τελευταία όμως επίθεση εναντίον της Ιντλίμπ, οι ένοπλες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές, συνεργάστηκαν από κοινού για να πάρουν την πόλη, όχι πολεμώντας ο καθένας υπό τη δική του σημαία, αλλά ως μια ενιαία δύναμη που ονομάζεται Στρατός Αλ Φατίχ.

“Επίσης καθοριστικής σημασίας ήταν ο ρόλος της Αλ Νούσρα και της Αχράλ Αλ Σαμ στη μάχη”, λέει ο ίδιος, δηλαδή δύο κατεξοχήν τζιχαντιστικών οργανώσεων, οι οποίες πλέον έχουν συμμαχήσει και συνεργάζονται κανονικά με τους “μετριοπαθείς” που στηρίζει η Δύση. Με άλλα λόγια, οι μετριοπαθείς που χρηματοδότησε και εξόπλισε η Δύση πλέον έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα.

Ο Μοχάμεντ Σαλούμ, Σύρος ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από την Ιντλίμπ, είπε στο ARA News ότι ο αιφνιδιασμός έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην πτώση της Ιντλίμπ στους τζιχαντιστές.

Οι στρατιώτες της κυβέρνησης μέσα στην πόλη δεν αντέδρασαν άμεσα για να σταματήσουν τους τζιχαντιστές διότι θεώρησαν ότι και αυτή τη φορά επρόκειτο για μια ασυντόνιστη επίθεση των τζιχαντιστών που εύκολα θα την αντιμετώπιζαν μέσα σε 48 ώρες, όπως και τις προηγούμενες επιθέσεις.

Οι στοχευμένες και συντονισμένες επιθέσεις των τζιχαντιστών προκάλεσαν σύγχυση στους Σύρους στρατιώτες, οι οποίοι και με χαμηλό ηθικό αποφάσισαν να μην αμυνθούν περισσότερο.

Επίσης ο στρατός του Άσαντ εμφανίζει πλέον σοβαρά σημάδια κόπωσης. Πολεμώντας σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα με πολλούς εχθρούς έχει χάσει τη θέληση για μάχη, μετά από 4 χρόνια σφοδρών μαχών που έχουν κοστίσει στη χώρα περισσότερους από 200.000 νεκρούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr